IPIS shpalli padi pas akuzave të LSDM-së, Arsovski mohon të ketë bërë sondazhet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Luftimet në opinion për anketat e porositura nga Shërbimi Publik – Radio Televizioni i Maqedonisë vazhdojnë. Pasi LSDM-ja në pushtet paralajmëroi se sondazhet e MRTV-së janë porositur nga OBRM-PDUKM dhe janë të rreme, Instituti për Hulumtime Politike (IHP) njoftoi se do të ndërmarrë të gjitha mjetet ligjore, përfshirë edhe paditë para gjykatave kompetente.

“Ata me keqardhje deklarojnë se një pjesë e aktorëve shoqërorë, në vend që të jenë faktor korrigjues që do të luftojnë dhe shtypin lajmet e rreme dhe dezinformatat, në raste të caktuara janë vetë krijuesit apo mbështetësit”, reagon IPIS.

Në reagim, ata sqarojnë se IPIS në bashkëpunim me MRT-në, janë duke bërë një sërë hulumtimesh në prag të zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare.

Pas akuzave të LSDM-së se MTV dhe instituti IPIS kanë bërë sondazhe të rreme për të treguar një avantazh të madh të OBRM-PDUKM-së, u shpreh analisti dhe pronari i agjencisë “Creative”, Petar Arsovski. Ai ka thënë se nuk ka marrë pjesë në votime, edhe pse mohimi i MTV-së ka thënë.

Advertisement

“Në hulumtim janë përfshirë dy agjenci të njohura (fakt që nuk përmendet në sulmet ndaj nesh), pronarë të të cilave janë Petar Arsovski dhe Vladimir Bojinovski, si dhe në emision marrin pjesë edhe mysafirë të njohur nga jeta shoqërore dhe politike në Maqedoni” shtetet e mohimit.

Petar Arsovski mohon që ai dhe agjencia e tij të kenë pjesëmarrje në kryerjen e sondazheve të publikuara në emisionin “Objektiv” në MTV.

Në një përgjigje për portalin “Racin” se cila është pjesëmarrja e tij në këtë projekt, Arsovski thotë se ai dhe agjencia e tij nuk janë të përfshirë në kryerjen e anketave dhe nxjerrjen e konkluzioneve nga hulumtimi, por vetëm në pjesën e analizës dhe komentimit të të dhënat që ai komunikon IHP.

IPIS shpalli padi pas akuzave të LSDM-së, Arsovski mohon të ketë bërë sondazhet shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy