Katsarska i mbaron mandati, pasardhësi i saj do të bëhet i ditur në fund të kësaj jave

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dobrila Katsarska, aktualisht Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, do të japë sot një konferencë për media ku pritet të pasqyrojë mandatin e saj trevjeçar si udhëheqëse e institucionit më të lartë gjyqësor në vend. Kjo shënon përfundimin e mandatit të saj, që skadon më 2 qershor, dhe hedh dritë mbi procedurat e ardhshme për zgjedhjen e pasardhësit të saj.

Procesi i zgjedhjes së Kryetarit të ri të Gjykatës Kushtetuese është i përcaktuar qartë nga Rregullorja e Punës së Gjykatës. Çdo gjyqtar në gjykatë ka të drejtë të propozojë një kandidat për kryetar, dhe kandidati për kryetar përzgjidhet nga një komision i përbërë nga tre gjyqtarë të zgjedhur nga shumica e gjyqtarëve të gjykatës. Zgjedhja e kryetarit kërkon miratimin e dy të tretave të numrit të përgjithshëm të gjyqtarëve përmes një votimi të fshehtë. Në rast se kandidati nuk arrin të marrë këtë shumicë, procedura e zgjedhjes do të përsëritet.

Kandidatët që janë në garë për kryesimin e Gjykatës Kushtetuese përfshijnë Naser Ajdarin, Osman Kadriun, Darko Kostadinovskin, Fatmir Skenderin, Tatjana Vasic Bozadzievan, Elizabeta Dukovskan, Jadranka Dabovic Anastasovskan dhe Ana Pavlovska Danevan. Këta individë janë gjyqtarë aktualë të Gjykatës dhe njëri prej tyre pritet të zgjidhet si kryetar deri në fund të muajit.

The post Katsarska i mbaron mandati, pasardhësi i saj do të bëhet i ditur në fund të kësaj jave appeared first on Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy