Këshilli Gjyqësor në Maqedoni nuk pranon ankesat e gjyqtarëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shtatë gjyqtarë nga gjithsej 42, të pakënaqur me daljen në pension më 1 korrik, paraqitën ankesa dhe kundërshtime në Këshillin Gjyqësor.

Gjyqtarët nga Manastiri, Shtipi dhe Strumica, duke përfshirë edhe dy kryetarë gjykatash, argumentuan se vendimi i këshillit për pensionimin e tyre ishte në kundërshtim me Kushtetutën, se u është zgjatur marrëdhënia e punës përtej moshës 64 vjeçare, por edhe se Ligji për Marrëdhëniet e Punës, e cila nuk u votua më 1 korrik, është ende në procedurë parlamentare, por edhe se duhet të përfundojnë mandatin presidencial 4-vjeçar.

Gjyqtarët në pension nuk mund të kthehen. Të diplomuarit e rinj nga akademia do të mund të përzgjidhen në fund të vitit. Deri atëherë, Këshilli Gjyqësor do të plotësojë boshllëqet duke deleguar gjyqtarë nga një gjykatë në tjetrën. Cërvenkovski thotë se rreth një muaj më parë kanë dërguar një letër në të gjitha gjykatat duke kërkuar që gjyqtarët të aplikojnë për ricaktimin e tyre në një qytet tjetër. Ata kanë marrë tashmë gjyqtarët e parë vullnetarë. Por Cërvenkovski është optimiste se nuk do të ketë ndërprerje të rasteve.

Këshilli Gjyqësor i ka pensionuar të dy anëtarët Zoran Teofilovski dhe Kiro Zdraev, muajin e ardhshëm edhe Gordana Spirevska do të pensionohet. Anëtarët e rinj të gjyqtarëve do të zgjidhen për të plotësuar vendet e zbrazura. Këshilli Gjyqësor ka publikuar një njoftim dhe ka formuar një komision që do të përgatisë listat e kandidatëve./Telegrafi/

Advertisement

Këshilli Gjyqësor në Maqedoni nuk pranon ankesat e gjyqtarëve shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy