Komisioni për Antikorrupsion organizon debat publik për Ligjin për legalizim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisioni Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit organizon debat publik mbi Ligjin për ndërtimet ilegale, i cili është përsëri në procedurë parlamentare, pasi Presidenti Stevo Pendarovski refuzoi ta nënshkruajë atë.

Arsyeja e diskutimit, siç informohet nga Komisioni, janë dilemat e hapura nga miratimi i ligjit për legalizimin e ndërtesave të paligjshme, por edhe niveli i lartë i korrupsionit në planifikimin dhe ndërtimin urban.

“Ekziston hapësirë ​​e gjerë për abuzime dhe korrupsion në planifikimin dhe ndërtimin urban. Shembuj janë: miratimi i planeve urbane të përgjithshme dhe të hollësishme, modifikimi i planeve urbanistike për legalizimin e ndërtesave të paligjshme në vend të planifikimit hapësinor, numri i madh i ndërtesave të paligjshme, lëshimi i lejeve të ndërtimit dhe asgjësimi i tokës në procesin e shkombëtarizimit marrëdhëniet selektive të komunave dhe organeve në prishjen e ndërtesave të paligjshme dhe në sanksionimin e shkelësve të ligjit, përqindja e lartë e zgjidhjeve të parealizuara për prishjen e ndërtesave të ndërtuara në mënyrë të paligjshme, si dhe numri i madh i ndërtesave të banimit dhe komerciale midis ndërtesave të paligjshme”, thonë Antikorrupsion.

Diskutimi do të zhvillohet të martën, dhe përveç kryetares, Biljana Ivanovska, do të jenë të pranishëm Ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoj Boçvarski, Gjykatësi Vladimir Tufegxhiq, përfaqësues të Zyrës së Kryeministrit dhe Ministrisë së Mjedisit, si si dhe ekspertë të urbanistikës./Telegrafi/

Advertisement

The post Komisioni për Antikorrupsion organizon debat publik për Ligjin për legalizim appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy