KSL kërkon që në Maqedoni paga minimale të jetë 16.000 denarë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Paga minimale të jetë 16.000 denarë, ndërsa përcaktimi i saj të bëhet sipas BPV-së, kërkojnë nga Konfederate e Sindikatave të Lira (KSL).

Nga KSL në konferencën e sotme për shtyp njoftuan se një kërkesë e tillë u refuzua nga zv. Kryeministri Fatmir Bytyqi dhe Ministrja Jagoda Shahpaska, ndërsa anëtarët e Konfederatës që e shpjeguan atë, u përjashtuan nga seanca e djeshme e Këshillit Ekonomik dhe Social.

Konfederata e përshkruan këtë qëndrim si arrogant. Gjithashtu u tha se janë nën presion të vazhdueshëm nga kjo qeveri.

Nga atje dërguan kërkesë publike për një takim me autoritetet dhe njoftuan se nëse kjo nuk do të ndodhë, do të radikalizohen aksione duke organizuar protesta dhe madje edhe greva të përgjithshme./Telegrafi/

Advertisement

KSL kërkon që në Maqedoni paga minimale të jetë 16.000 denarë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy