Lidhja Europiane për Ndryshim kërkon përfaqësimin e saj në KSHZ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Të premten, kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, ka njoftuar zyrtarisht se Abdush Demiri është kandidati i Lidhjes Europiane për Ndryshim për postin e anëtarit të ri të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ). Megjithatë, shqetësimi bëhet më i theksuar pas kësaj njoftimi.

Lidhja Europiane për Ndryshim ka shprehur shqetësimin e saj në një letër zyrtare drejtuar kryetarit të Kuvendit. Ata kërkojnë që procesi i zgjedhjes së anëtarit të KSHZ të respektojë Kushtetutën dhe Ligjet përkatëse, të garantuar nga vlerat demokratike. Opozita po e kërkon një përfaqësim të drejtë në KSHZ, duke theksuar se çdo ndryshim i këtyre rregullave do të ishte një shkelje e qartë e demokracisë dhe do të kishte pasoja negative për integritetin e zgjedhjeve të ardhshme.

Në letër, ata shprehen se çdo tentativë për të lënë pa përfaqësues të opozitës në KSHZ do të kishte pasoja të rënda dhe do të dëmonte rrugën e vendit drejt Bashkimit Evropian. Po ashtu, theksojnë se do të angazhohen në fushatë të hollësishme ndërkombëtare nëse procesi i zgjedhjes së anëtarit të KSHZ nuk respektohet.

Opinioni publik dhe krerët shtetëror janë njoftuar se, nëse këto shqetësime nuk adresohen, do të informojnë dhe do të alarmojnë institucionet ndërkombëtare, si dhe ambasadat e vendeve miqësore, duke përfshirë SHBA-në, BE-në dhe vende të tjera evropiane.

Advertisement

Situata vazhdon të krijohet, dhe pritet të ketë zhvillime të tjera në ditët në vijim. /Telegrafi/

Lidhja Europiane për Ndryshim kërkon përfaqësimin e saj në KSHZ shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy