LSM: Numri i punëtorëve që marrin pagë minimale është rritur për rreth 100.000

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numri i punëtorëve që marrin pagë minimale është rritur për rreth 100.000 për shkak të mosrespektimit të ligjeve dhe marrëveshjeve kolektive nga punëdhënësit, njoftoj në nga Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë.

Në vitin 2011, kur LSM filloi fushatën më 1 maj për nevojën e miratimit të një ligji për pagën minimale, 60.000 deri 70.000 punëtorë ishin në kufi ose merrnin pagë të barabartë me pagën minimale.

Sot, me rritjen e pagës minimale, për shkak të punëdhënësve të pandërgjegjshëm dhe aktit të balancimit që u bë sepse punëdhënësit, në vend që të respektojnë ligjet dhe marrëveshjet kolektive dhe duke rritur në mënyrë spirale pagat e tjera, ata në kundërshtim me ligjin i paguajnë punëtorët vetëm në shuma e pagës minimale, megjithëse nuk është e ligjshme, kështu që numri i punëtorëve që marrin pagën minimale është rritur në rreth 100.000 punëtorë”, theksojnë nga LSM.

Nga LSM vlerësojnë se paga minimale duhet të rritet për 60 përqind të pagës mesatare dhe të jetë jo më pak se 16.976 denarë.

Advertisement

Sipas tyre, rregullimi i pagës minimale që ndodh çdo vit në mars nuk është i mjaftueshëm. Llogaritjet e tyre treguan se sipas kritereve të rregullimit, në mars paga minimale do të rregullohej me 3.17 përqind./Telegrafi/

LSM: Numri i punëtorëve që marrin pagë minimale është rritur për rreth 100.000 shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy