Maqedoni: 50 përqind e qytetarëve do të vaksinoheshin, shumica e preferojnë vaksinën “Pfizer”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pesëdhjetë për qind e qytetarëve deklaruan se do të vaksinoheshin. ndërsa 34 për qind e të anketuarve thanë se nuk do të vaksinohen, ndërsa 16 për qind e qytetarëve akoma hezitojnë, tregojnë rezultatet nga anketa, të cilën e realizoi nga Instituti për demokraci “Societas Civilis” (IDSCS) si pjesë e Programit për mbështetje parlamentare.

Pyetjet për vaksinat janë pjesë e anketës në terren për perceptimet e qytetarëve për punën e Kuvendit, të cilën Instituti për Demokraci “Societas Civilis” e realizoi në periudhën nga 17 shkurti deri më 10 mars 2021 në një mostër prej 1010 të anketuarve, në kuadër të Programit për mbështetje parlamentare, financuar nga Agjencia zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim.

Shumica e qytetarëve, sipas anketës, gjithsej 39 për qind e preferojnë vaksinën Fajzer, ndërsa e dyta është vaksina Sputnik V me 21 për qind. Vaksinat Sinofarm preferohen pak, e cila preferohet nga 6 për qind e qytetarëve, më pas është Moderna, e cila preferohet nga 5 për qind e qytetarëve, ndërsa vaksina më pak e preferuar është Astra Zeneka, të cilën e preferojnë vetëm 3 për qind e qytetarëve.
Njëzet e shtatë për qind e qytetarëve nuk e dinë ose nuk kanë asnjë përgjigje se cilën vaksinë e preferojnë.

Maqedoni: 50 përqind e qytetarëve do të vaksinoheshin, shumica e preferojnë vaksinën “Pfizer” shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy