Maqedonia e Veriut vendos marrëdhënie diplomatike me Republikën e Filipineve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani dhe homologu i tij nga Republika e Filipineve, Teodoro L. Loksin, nënshkruan komunikatë të Përbashkët për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve.

Ministri Osmani tha se hapi i këtillë i konfirmon angazhimet e Republikës së Maqedonisë së Veriut për ndërtimin e marrëdhënieve miqësore dhe krijimin e partneriteteve me vendet gjeografikisht të largëta.

“Hapja e një kapitulli të ri në marrëdhëniet bilaterale midis dy vendeve ofron mundësi shtesë për promovimin e lidhjeve ekonomike dhe tregtare, si dhe përforcimin e bashkëpunimit të suksesshëm të deritanishëm në nivel multi-lateral”, theksoi Osmani.

Akti i zyrtarizimit të miqësisë midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Filipineve, i cili u realizua në sesionin e 76 -të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB -së në Nju Jork, është një bazë solide për avancimin e dialogut në të gjitha nivelet, si dhe për ndërtimin e kornizës kontraktuale dhe zhvillimin e bashkëpunimit në një sërë fushash si: kultura, arsimi, shëndetësia dhe turizmi.

Advertisement

Republika e Filipineve është vendi i 181 -të me të cilin Republika e Maqedonisë së Veriut ka vendosur marrëdhënie diplomatike.

The post Maqedonia e Veriut vendos marrëdhënie diplomatike me Republikën e Filipineve appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy