Maqedonia ka 3.8 miliardë euro rezerva devizore

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezervat devizore në fund të korrikut ka arritur 3.801,7 milionë euro, njoftojnë nga Banka Popullore e Maqedonisë së Veriut.

Pjesa më e madhe e rezervave devizore janë plasuar në letra me vlerë (63,8%), pas së cilës pasojnë valutat dhe depozitat (25,6%) dhe ari monetar (10,4%).

Nga atje thonë se në kuadër të përgatitjes së raportit të standardit të rezervave devizore dhe likudetit të devizave janë bazuar në dy koncepte të ndërlidhura – rezervat zyrtare valutore dhe likuiditeti valutor.

Maqedonia ka 3.8 miliardë euro rezerva devizore shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy