Me pakon e re të masave kundër krizës do të mbulohen pensionistët me pensionin më të ulët, theksoi Trençevska

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria javën e ardhshme ose më së voni deri në fund të këtij muaji do të miratojë një paketë masash kundër krizës të destinuara për disa grupe të synuara, përfshirë edhe pensionistët që marrin pensionin më të ulët. Do të shohim nëse do të kemi nevojë për ndonjë ndryshim ligjor që sa më shpejt të fillojmë me mbështetjen financiare për ata që do të përfshihen në këtë paketë të re, tha sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovana Trençevska.

Në lidhje me kërkesat e pensionistëve për rritje lineare të pensioneve për 5.000 denarë dhe për rritje të pensionit minimal deri në 18.000 apo deri në 20.000 denarë, ajo u përgjigj se dihet qëndrimi i saj – këto janë kërkesa joreale që do të rrezikojnë stabilitetin e sistemin e pensioneve.

“Qëndrimi im është i njohur për rritje lineare të pensioneve prej 5.000 denarë dhe për pension minimal prej 18.000 apo 20.000 denarë, sepse ka kërkesa të ndryshme nga pensionistët, por ato nuk vijnë nga të gjithë por nga pensionistët që kanë pensione të larta, dhe e shohim. ata në protesta. Të gjithë ata që janë përfshirë në bordin iniciativë janë pensionistë që kanë edhe 50.000 apo 30.000 denarë pensione, pjesa më e vogël janë ata me pensione më të ulëta”, tha Trençevska.

Ajo theksoi se rritja lineare prej 5.000 denarë për të gjithë 336 mijë pensionistët do të thotë rreth 324 milionë euro në vit vetëm për këtë kërkesë të tyre.

Advertisement

“Mund ta imagjinoni se çfarë implikimi fiskal ka 20.000 apo 18.000 denarë për pension minimal. Këto janë kërkesa të cilat janë joreale duke pasur parasysh gjendjen e sistemit të pensioneve. Është stabile, por me çdo ndërhyrje të sistemit të pensioneve, brezat e ardhshëm që duhet të jenë pensionistë do t’i vendosim në një situatë që nuk do të mund të marrin pension dhe do të vëmë në pikëpyetje pagesën e pensioneve për këta 336 mijë. edhe pensionistët. Duhet të shqetësohemi për stabilitetin e sistemit të pensioneve. Kjo qeveri siguron pagesën në kohë të pensioneve dhe ato paguhen çdo 1 të muajit. Me politika të tilla ne garantojmë siguri”, tha Trençevska.

Masat e paralajmëruara kundër krizës do të mbulojnë edhe pensionistët të cilët, siç tha ai, do t’i mbështesin financiarisht gjatë dimrit dhe deri në rregullimin e ardhshëm të pensioneve, në mars 2024. /Telegrafi/

Me pakon e re të masave kundër krizës do të mbulohen pensionistët me pensionin më të ulët, theksoi Trençevska shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy