Mickoski: Kur nuk ka mirëkuptim për bashkim kombëtar mes pushtetarëve, atëherë bëj thirrje për unitet dhe bashkim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Vëllezërit e shenjtë Kirili dhe Metodi janë drita jonë, dritarja jonë drejt botës, thesari ynë i paçmuar që ia dorëzojmë njerëzimit me shumë shpresë dhe vullnet të madh. Shenjtorët Kirili dhe Metodi lanë një vepër që jo vetëm është para kohe, por një mijëvjeçar më vonë e mposht kohën dhe vazhdon të shkëlqejë para njerëzve”. Këtë e theksoi kryetari i OBRM-PDUKM-së, Hristijan Mickoski nga Ohri, me rastin e 24 majit – Ditës së Kirilit dhe Metodit.

“Ata i përkasin botës së qytetëruar dhe ne si djep i tyre, si dhe vendi dhe populli nga e ka origjinën, këta iluministë janë plotësisht dakord që të festohen nga të gjitha kombet e botës së qytetëruar, të cilës i kanë dhënë fjalë, letra, shkrim e këndim. Por në të njëjtën kohë, më lejoni të jem po aq i zëshëm dhe të mos pajtohem me irracionalitetin e politikës së fqinjit lindor që mohon të gjithë lidhjen tonë me këta vëllezër të shenjtë dhe të drejtën tonë njerëzore e qytetëruese për t’u mbështetur në punën e tyre dhe për të pretenduar trashëgiminë e tyre”.

“Dhe në ato politika të tyre negative jo vetëm që nuk ka mbështetje historike, por po bëhet gjithnjë e më e dukshme se nuk ka asnjë themel mbi të cilin mbështetet kjo Maqedoni dhe një popull që nuk duan ta lëkunden fort”, tha Mickoski.

Ai tha se njerëzit që janë në apati nuk duhet të zhgënjehen, për të treguar se ka shumë më tepër shanse pas horizontit të errët të cilin, siç tha, “duhet ta ndryshojmë së bashku”.

Advertisement

Mickoski: Kur nuk ka mirëkuptim për bashkim kombëtar mes pushtetarëve, atëherë bëj thirrje për unitet dhe bashkim shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy