Mihajllovska: Shtetit nuk i duhet Ligj për legalizim, por Ligj për urbanizim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Arkitektja dhe anëtarja e Asociacionit të Arkitektëve, Iskra Janovska Mihajllovska sot në Top Tema tha shtetit nuk i duhet Ligji për legalizim, por Ligj për Urbanizim.

Sipas saj, nevojitet strategji e bazuar në numra të detajizuar, për shkak se legalizimi për 1 euro për 1 metër katror, nuk bën asgjë për t’i parandaluar ndërtuesit të cilët ndërtojnë pa leje.

“Na nevojitet një Ligji për urbanizim ku do të ketë analiza për komunat, të theksohen numrat e saktë, me numër të familjeve sociale dhe llojet e objekteve që janë pa leje”, tha ajo.

Ajo shton se diçka duhet të prishet dhe se nuk mund të vendosen të gjitha objektet në një kosh.

Advertisement

Ndryshe, presidenti Stevo Pendarovski nuk dekretoi Ligjin për legalizimin e objekteve pa leje dhe e ktheu sërish në procedurë kuvendare duke theksuar vërejtjet e tij/Telegrafi/

Mihajllovska: Shtetit nuk i duhet Ligj për legalizim, por Ligj për urbanizim shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy