Në zgjedhjet lokale në Maqedoni do të angazhohen 1.045 vëzhgues dhe përkthyes nga jashtë dhe brenda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Për zgjedhjet lokale të vitit 2021 që do të mbahen të dielën janë akredituar gjithsej 1.045 vëzhgues dhe përkthyes të huaj dhe të brendshëm.

Sipas të dhënave të KSHZ-së, zgjedhjet do t’o monitorojnë 714 vëzhgues të brendshëm. Të akredituar janë 512 vëzhgues nga Asociacioni AKSIOS 2017, 190 nga shoqata Civil Qendra për liri Shkup, si dhe 12 vëzhgues nga Instituti për strategji ekonomike dhe marrëdhënie.

Misioni OSBE/ODHIR ka akredituar 217 vëzhgues, ambasada amerikane 15, Ambasada e Britanisë 7, Ambasada e Francë dhe Hungarisë 6, IFES dhe ambasada e Shqipërisë 5, Ambasadat e Rusisë, Holandës dhe Italisë 4, ambasadat e Çekisë dhe Bosnjës 3, ambasada e Greqisë, Bullgarisë dhe Spanjës nga 2 dhe ambasada e Belgjikës 1.

Sipas rregullores së KSHZ-së, akreditimi i vëzhguesve për këto zgjedhje përfundoi më 6 tetor./Telegrafi/

Advertisement

Në zgjedhjet lokale në Maqedoni do të angazhohen 1.045 vëzhgues dhe përkthyes nga jashtë dhe brenda shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy