Në zgjedhjet presidenciale në RMV do të mund të votojnë 2571 shtetas tanë të huaj

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Votimi në zgjedhjet presidenciale të vitit 2024, në bazë të 2571 kërkesave të pranuara të qytetarëve tanë, do të bëhet në 31 përfaqësi diplomatike-konsullore dhe konsullore të Maqedonisë së Veriut jashtë vendit.

Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) në seancën e sotme njoftoi se do të votohet në Abu Dhabi, ku janë regjistruar 26 qytetarë tanë për të votuar, në Beograd-31, Berlin-260, Bernë-186, Bon-164, Bruksel- 93, Uashington- 34, Venecia – 79, Vjenë – 123, Detroit-34, Zagreb-87, Canberra-31, Kopenhagë-74, Londër-87, Lubjana-332, Mynih-166, Melburn-64, Nju Jork-85 , Oslo-41, Paris-44, Pragë-52, Roma-30, Stokholm-85, Toronto-117, Hagë-65, Çikago-88, Ankara-18, Varshavë-23, Madrid-18, Pekin-12 dhe Sofje 22.

Pjesa tjetër e qytetarëve tanë që jetojnë jashtë vendit mund ta ushtrojnë të drejtën e votës në qendrat e votimit në vend.

Në afatin, siç informon KSHZ-ja, janë regjistruar 2904 qytetarë tanë, ndërsa kushtet ligjore i kanë plotësuar 2641. Votimi nuk do të bëhet aty ku janë regjistruar më pak se 10 vendvotime, dhe atë në 20 përfaqësitë diplomatike-konsullore.

Advertisement

Zgjedhjet për deputetë nuk do të mbahen duke pasur parasysh se një numër i mjaftueshëm i qytetarëve tanë nuk janë regjistruar për të votuar. Të gjithë votuesit që janë regjistruar për të votuar sipas afateve ligjore do të regjistrohen në zgjedhjet speciale në Maqedoninë e Veriut sipas adresës së vendbanimit, tha nënkryetarja e KSHZ-së, Ditmire Shehu.

Ai shpjegoi se nga 2868 aplikime të qytetarëve tanë për të votuar në zgjedhjet parlamentare janë pranuar gjithsej 2605, të cilat nuk mjaftojnë për organizimin e zgjedhjeve në Njësinë zgjedhore 7. Për organizimin e zgjedhjeve duhet të regjistrohen së paku 5353 zgjedhës. jashtë vendit, sa më pak që fitoi deputet në zgjedhjet e fundit parlamentare.

KSHZ-ja në seancën e sotme ka miratuar edhe Udhëzimin për ruajtjen dhe asgjësimin e të dhënave në pajisjet biometrike të identifikimit. Ato duhet të fshihen tridhjetë ditë pas shpalljes së rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve.

Në zgjedhjet presidenciale në RMV do të mund të votojnë 2571 shtetas tanë të huaj shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy