Nikolovski inspekton punimet në diganë e Reçanit, premton ujitje të qëndrueshme për bujqësinë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave, Ljupço Nikolovski, ka vizituar sot vendin e ndërtimit të Diga e Reçanit në Koçan, duke theksuar angazhimin e qeverisë për të siguruar sisteme moderne të ujitjes për një bujqësi më të qëndrueshme dhe të besueshme.

Në fjalën e tij gjatë inspektimit të punimeve, ministri Nikolovski nënvizoi rëndësinë vitale të ujitjes për zhvillimin e bujqësisë dhe theksoi përkushtimin e ministrisë për të ndërtuar dhe rindërtuar sistemet e ujitjes në vend. “Ne po ndërtojmë sisteme moderne të ujitjes, duke siguruar bujqësi të besueshme,” tha Nikolovski, duke shtuar se Diga e Reçanit paraqet një nga projektet më të rëndësishme kapitale që synon të përmirësojë ndjeshëm ujitjen e tokave bujqësore në rajon.

Projekti i Diga e Reçanit, i cili filloi në vitin 2019 me një investim prej 1,9 miliardë denarë, po ndërtohet në lumin Orizar dhe pritet të akumulojë 22 milionë metra kub ujë vjetor. Kjo sasi uji do të mundësojë ujitjen e mbi 1500 hektarëve të tokës bujqësore, duke kënaqur më shumë se një të tretën e nevojës për ujitje në rajon.

Diga e Reçanit, e cila do të jetë një strukturë prej guri me një lartësi prej 80 metrash dhe gjatësi rreth 280 metra, nuk do të sigurojë vetëm ujitje të qëndrueshme për bujqësinë, por edhe furnizim me ujë të pijshëm të pastër për banorët e Koçanit, Vinicës, Çeshinovës-Obleshevës dhe Zërnovcit.

Advertisement

Ministri Nikolovski theksoi se investimet në projekte të tilla janë jetike për zhvillimin e bujqësisë maqedonase dhe ofrojnë mundësi më të mëdha për fermerët dhe qytetarët e rajonit. “Ne investojmë në projekte me interes për fermerët dhe qytetarët, duke zhvilluar bujqësinë maqedonase. Ne ofrojmë më shumë mundësi për të gjithë fermerët,” përfundoi ai.

Nikolovski inspekton punimet në diganë e Reçanit, premton ujitje të qëndrueshme për bujqësinë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy