OBRM-PDUKM: Ministrja e Kulturës fsheh anëtarët e komisioneve që do të mbledhin 4,5 milionë denarë për programin skandaloz vjetor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anëtarët e komisioneve të Programit Vjetor të Ministrisë së Kulturës janë tërhequr në qendër të një debati të ashprë politik pas akuzave të ngritura nga partia opozitare OBRM-PDUKM për mungesë transparence dhe rekomandime politike në emërimet e tyre.

“Nëse Kostadinovska-Stojçevska nuk e di, sepse deri më tani nuk ka qenë pjesë e kulturës, atëherë do t’ia sqarojmë se në kohën e OBRM-PDUKM-së, konferencat për media të ministres gjatë shpalljes së Programit Vjetor janë mbajtur në prania e të gjithë anëtarëve të komisioneve, sepse me buxhete prej 9.000.000-12.000.000 denarë vetëm në teatrot nacionale nuk kemi pasur asgjë për t’u turpëruar. Në të njëjtën kohë, Kostadinovska-Stojçevska duhet të përgjigjet nëse anëtari i komisionit për veprimtari muzeale është mësimdhënës i anglishtes dhe nuk ka pikë kontakti me veprimtarinë muzeale? A është ende student anëtari i komisionit për arte pamore?”, thonë nga OBRM-PDUKM.

Në anën tjetër, ministria mbron transparencën e procesit dhe thotë se programi është hartuar në përputhje me parimet e konkursit, duke mbështetur krijimtarinë dhe kujdesin për traditën. Megjithatë, akuzat e OBRM-PDUKM-së përshkruajnë një skenar ku shantazhi dhe rekomandimet politike mund të kenë influencuar emërimet në komisione.

“Të na thotë ministri nëse kryetari i emëruar i komisionit për veprimtari ndërdisiplinore, përveç veprimtar i shquar i LSDM-së, është edhe anëtar i zyrës ekzekutive të Qendrës Kulturore Rinore në Manastir, pra nuk është konflikt interesi. posaçërisht që në këtë aktivitet janë ndarë 656.000 denarë për projektin “Manastiri qytet i hapur 2024” i organizuar nga e njëjta . Në të njëjtën kohë, një numër i madh i anëtarëve të komisionit janë më të njohur për partinë e tyre sesa angazhimi profesional”, thuhet nga ato.

Advertisement

Në njoftim thuhet. Taksa për 50 persona është rreth 90.000 denarë ose gjithsej 4.500.000 denarë, para të popullit, thonë nga OBRM-PDUKM dhe pyesin nëse të gjithë anëtarët sekretë të komisioneve janë vërtet të besueshëm apo parakushti kryesor është rekomandimi i partisë.

OBRM-PDUKM: Ministrja e Kulturës fsheh anëtarët e komisioneve që do të mbledhin 4,5 milionë denarë për programin skandaloz vjetor shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy