OBRM-PDUKM: Rasti i mishit të egër duhet të ketë zgjidhje ligjore, kush dhe pse u pasurua nga pacientët me kancer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Për më shumë se dy muaj, Prokuroria Publike hesht dhe nuk hap hetime pse pacientët nuk kanë marrë terapinë e duhur, pse sistemi i Klinikës së Onkologjisë nuk ka funksionuar si funksionoi dhe kush po bënte para në shpinë. të qytetarëve që vuajnë nga kanceri. Një sërë informacionesh që dolën nga qytetarët që prekeshin drejtpërdrejt, informacione nga mediat se terapia ishte blerë nga grosistja e preferuar, pa protokolle dhe shënime, informacione se terapia për pacientët me kancer ka përfunduar në tregun e zi, si dhe jo. përdorimi i sistemit KATO tregon vetëm se rasti “Mishi i egër ishte një makineri e planifikuar dhe e zhvilluar me vetëdije për t’u pasuruar, në kurrizin e më të sëmurëve”, thotë OBRM-PDUKM.

“Edhe kontrolli i jashtëzakonshëm financiar i klinikës së Onkologjisë vërteton se ka një sërë shkeljesh procedurale.

E në vend që të niste menjëherë hetimet, Prokuroria Publike heshti për më shumë se dy muaj dhe nuk zbuloi se çfarë ka ndodhur saktësisht në Onkologji.

Me këtë qëndrim nga ana e Prokuroria Publike, duket gjithnjë e më shumë se ata duan të mbulojnë fajtorët e vërtetë dhe u hidhet një njollë atyre punonjësve shëndetësorë që e bëjnë punën e tyre me profesionalizëm.

Advertisement

Rasti i mishit të egër është pasqyra reale se si funksionon shëndetësia maqedonase nën sundimin e LSDM-së dhe BDI-së.

Autoritetet e LSDM-së dhe BDI-së janë më të përgjegjshmit dhe më të përgjegjshmit për këtë skandal, sepse kanë më shumë se 6 vite që menaxhojnë institucionet shëndetësore.

Çështja e mishit të egër duhet të ketë një zgjidhje ligjore, kush dhe pse po pasurohej nga sëmundja e të sëmurëve me kancer?

I bëjmë thirrje edhe një herë Prokuroria Publike që të mos heshtë dhe të mos ikë, por të veprojë menjëherë dhe të gjithë ata që janë përfshirë në mafian e kancerit të dalin para drejtësisë.

Advertisement

Mafia e kancerit duhet t’i jepet fund. Secili që ka bërë gabim duhet të përgjigjet para ligjit”, tha OBRM-PDUKM. /Telegrafi/

OBRM-PDUKM: Rasti i mishit të egër duhet të ketë zgjidhje ligjore, kush dhe pse u pasurua nga pacientët me kancer shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy