OBRM-PDUKM: Regjimi hibrid përmes drejtësisë së kapur dënoi një deputet për mendimin e shprehur në Kuvend

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Regjimi hibrid, përmes gjyqësorit të kapur, në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjin, dënoi një deputet për një mendim të shprehur në Kuvend, me afrimin e fundit, u rritet frika, do të përgjigjen për krimin, thuhet në një komunikatë të OBRM-PDUKM-së.

“Regjimi hibrid në kolaps përmes gjyqësorit të kapur po përpiqet të shpëtojë veten nga krimet dhe të zbusë disfatën e madhe që pason zgjedhjet.

Kushtetuta dhe ligjet nuk kanë qenë kurrë të vlefshme për këtë qeveri dhe është vërtetuar edhe një herë se nuk vlejnë për gjyqtarët që nën presionin e pushtetit duhet të gjykojnë në kundërshtim me Kushtetutën dhe parimet demokratike.

Për herë të parë në historinë e pluralizmit politik, në kundërshtim me Kushtetutën dhe ligjet, një deputet i opozitës është dënuar për mendim nga foltorja e Kuvendit.

Advertisement

Ashtu si Kushtetuta dhe Ligji për Përgjegjësinë Civile dhe Shpifjen, neni 7 është i qartë se nuk ka përgjegjësi nëse deklarata është bërë gjatë punimeve të Kuvendit. Është thjesht e pabesueshme që një gjyqtar në vend që të gjykojë sipas ligjit, të gjykojë sipas urdhrave të partisë.

Është skandaloze që një gjyqtar të shkojë kundër rregulloreve gjyqësore dhe ligjore vetëm për të kënaqur gjykimin e një anëtari të qeverisë.

Për ta bërë më tragjike, verdikti për deputetin Brane Petrushevski vjen në kohën kur Maqedonia mori raportin më të keq nga Komisioni Evropian, raport në të cilin gjyqësori praktikisht vlerësohet si njësi pa progres dhe pa zbatim as të rekomandimeve të kaluara.

Me afrimin e fundit të tyre, nervozizmi dhe frika ndaj përgjegjësisë shtohen dhe vendimi, i cili është në kundërshtim me normat demokratike dhe kushtetuese, është vetëm një dëshmi më shumë në serial.

Advertisement

Lajmi i mirë është se zgjedhjet nuk janë larg dhe kjo kastë kriminale që tani ka uzurpuar pushtetin dhe ka kapur gjyqësorin jo vetëm që do të pësojë një disfatë të madhe, por do të përballet me ligjin dhe do të mbajë përgjegjësi për të gjitha krimet dhe do të mbahet përgjegjës për të gjithë ata që shkelin ligjet”, thuhet në deklaratë. /Telegrafi/

OBRM-PDUKM: Regjimi hibrid përmes drejtësisë së kapur dënoi një deputet për mendimin e shprehur në Kuvend shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy