Pavarësisht rritjes së numrit të rasteve me Covid-19, në Maqedoni nuk parashihen masa të reja restriktive

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në tre ditët e fundit, Instituti i Shëndetit Publik në Maqedoni, regjistroi 899 raste të reja me Covid 19 nga 2466 testime, por nuk u raportua asnjë vdekje.

Në tre ditët e fundit, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 899 raste të reja me Covid 19 nga 2466 testime, por nuk u raportua asnjë vdekje.

Pavarësisht rritjes së numrit, nuk ka masa shtesë për Covid-19.

Masat për mbajtjen e detyrueshme të maskës mbrojtëse në transportin publik, objektet shëndetësore, farmacitë dhe ambientet për kujdesin e të rriturve dhe personave me aftësi të kufizuara mbeten të vlefshme.

Advertisement

Nga gjithsej 2.719 raste aktive, numri më i madh është në Shkup – 1.390.

Në seancën e kaluar Komisioni për Sëmundjet Infektive nuk ka miratuar masa shtrënguese shtesë.

Sipas Komisionit, shteti ndodhet në një zonë të gjelbër me ambiente të mjaftueshme për kujdesin ndaj pacientëve dhe nuk nevojiten masa kufizuese shtesë.

Ai u bëri thirrje qytetarëve që të kujdesen për shëndetin e tyre, të shmangin vizitat në dhoma të mbyllura dhe të paajrosura, përveç rasteve kur është urgjente.

Advertisement

Në raste të tilla rekomandohet mbajtja e maskës mbrojtëse dhe mbajtja e distancës.

Ndërmarrja e transportit publik – Shkup dje apeloi deri te qytetarët që përdorin transportin publik që t’u përmbahen rekomandimeve për mbrojtje nga Covid-19, gjegjësisht të mbajnë maskë mbrojtëse në autobus.

Ata theksuan se nuk kanë kompetencë të ndalojnë hyrjen e pasagjerëve që nuk mbajnë maskë dhe as të drejtën t’i ndëshkojnë.

Ndryshe, numri i të moshuarve që vaksinohen me dozën e tretë apo të katërt kundër Covid-19 është në rritje.

Advertisement

Zyrtarë nga qendra e vaksinimit në Shkup, kanë bërë të ditur se interesimi për vaksinim është rritur.

Ata theksuan se çdo ditë vaksinohen rreth 50 persona me “Pfizer”.

Mjekët apelojnë që të respektohen rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, të vaksinohen qytetarët mbi 60 vjeç, veçanërisht grupet e rrezikut dhe pjesa tjetër të respektojë masat parandaluese.

Rekomandohet që vaksinimi ndërmjet dozës së tretë dhe të katërt të jetë së paku katër muaj.

Advertisement

Në mbledhjen e fundit të mbajtur nga Komisioni i Sëmundjeve Infektive të premten e kaluar, është diskutuar edhe çështja e disponueshmërisë së testeve për Covid-19, me rekomandim për dyfishimin e kapaciteteve testuese të institucioneve përgjegjëse për të.

Deri më tani në vend janë kryer 2.098.561 teste për Covid-19.

Në tre ditët e fundit, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 899 raste të reja me Covid 19 nga 2466 testime, por nuk u raportua asnjë vdekje.

Pavarësisht rritjes së numrit, nuk ka masa shtesë për Covid-19.

Advertisement

Masat për mbajtjen e detyrueshme të maskës mbrojtëse në transportin publik, objektet shëndetësore, farmacitë dhe ambientet për kujdesin e të rriturve dhe personave me aftësi të kufizuara mbeten të vlefshme.

Nga gjithsej 2.719 raste aktive, numri më i madh është në Shkup – 1.390.

Në seancën e kaluar Komisioni për Sëmundjet Infektive nuk ka miratuar masa shtrënguese shtesë.

Sipas Komisionit, shteti ndodhet në një zonë të gjelbër me ambiente të mjaftueshme për kujdesin ndaj pacientëve dhe nuk nevojiten masa kufizuese shtesë.

Advertisement

Ai u bëri thirrje qytetarëve që të kujdesen për shëndetin e tyre, të shmangin vizitat në dhoma të mbyllura dhe të paajrosura, përveç rasteve kur është urgjente.

Në raste të tilla rekomandohet mbajtja e maskës mbrojtëse dhe mbajtja e distancës.

Ndërmarrja e transportit publik – Shkup dje apeloi deri te qytetarët që përdorin transportin publik që t’u përmbahen rekomandimeve për mbrojtje nga Covid-19, gjegjësisht të mbajnë maskë mbrojtëse në autobus.

Ata theksuan se nuk kanë kompetencë të ndalojnë hyrjen e pasagjerëve që nuk mbajnë maskë dhe as të drejtën t’i ndëshkojnë.

Advertisement

Ndryshe, numri i të moshuarve që vaksinohen me dozën e tretë apo të katërt kundër Covid-19 është në rritje.

Zyrtarë nga qendra e vaksinimit në Shkup, kanë bërë të ditur se interesimi për vaksinim është rritur.

Ata theksuan se çdo ditë vaksinohen rreth 50 persona me “Pfizer”.

Mjekët apelojnë që të respektohen rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, të vaksinohen qytetarët mbi 60 vjeç, veçanërisht grupet e rrezikut dhe pjesa tjetër të respektojë masat parandaluese.

Advertisement

Rekomandohet që vaksinimi ndërmjet dozës së tretë dhe të katërt të jetë së paku katër muaj.

Në mbledhjen e fundit të mbajtur nga Komisioni i Sëmundjeve Infektive të premten e kaluar, është diskutuar edhe çështja e disponueshmërisë së testeve për Covid-19, me rekomandim për dyfishimin e kapaciteteve testuese të institucioneve përgjegjëse për të.

Deri më tani në vend janë kryer 2.098.561 teste për Covid-19.

Në tre ditët e fundit, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 899 raste të reja me Covid 19 nga 2466 testime, por nuk u raportua asnjë vdekje.

Advertisement

Pavarësisht rritjes së numrit, nuk ka masa shtesë për Covid-19.

Masat për mbajtjen e detyrueshme të maskës mbrojtëse në transportin publik, objektet shëndetësore, farmacitë dhe ambientet për kujdesin e të rriturve dhe personave me aftësi të kufizuara mbeten të vlefshme.

Nga gjithsej 2.719 raste aktive, numri më i madh është në Shkup – 1.390.

Në seancën e kaluar Komisioni për Sëmundjet Infektive nuk ka miratuar masa shtrënguese shtesë.

Advertisement

Sipas Komisionit, shteti ndodhet në një zonë të gjelbër me ambiente të mjaftueshme për kujdesin ndaj pacientëve dhe nuk nevojiten masa kufizuese shtesë.

Ai u bëri thirrje qytetarëve që të kujdesen për shëndetin e tyre, të shmangin vizitat në dhoma të mbyllura dhe të paajrosura, përveç rasteve kur është urgjente.

Në raste të tilla rekomandohet mbajtja e maskës mbrojtëse dhe mbajtja e distancës.

Ndërmarrja e transportit publik – Shkup dje apeloi deri te qytetarët që përdorin transportin publik që t’u përmbahen rekomandimeve për mbrojtje nga Covid-19, gjegjësisht të mbajnë maskë mbrojtëse në autobus.

Advertisement

Ata theksuan se nuk kanë kompetencë të ndalojnë hyrjen e pasagjerëve që nuk mbajnë maskë dhe as të drejtën t’i ndëshkojnë.

Ndryshe, numri i të moshuarve që vaksinohen me dozën e tretë apo të katërt kundër Covid-19 është në rritje.

Zyrtarë nga qendra e vaksinimit në Shkup, kanë bërë të ditur se interesimi për vaksinim është rritur.

Ata theksuan se çdo ditë vaksinohen rreth 50 persona me “Pfizer”.

Advertisement

Mjekët apelojnë që të respektohen rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, të vaksinohen qytetarët mbi 60 vjeç, veçanërisht grupet e rrezikut dhe pjesa tjetër të respektojë masat parandaluese.

Rekomandohet që vaksinimi ndërmjet dozës së tretë dhe të katërt të jetë së paku katër muaj.

Në mbledhjen e fundit të mbajtur nga Komisioni i Sëmundjeve Infektive të premten e kaluar, është diskutuar edhe çështja e disponueshmërisë së testeve për Covid-19, me rekomandim për dyfishimin e kapaciteteve testuese të institucioneve përgjegjëse për të.

Deri më tani në vend janë kryer 2.098.561 teste për Covid-19.

Advertisement

për Covid-19.

Masat për mbajtjen e detyrueshme të maskës mbrojtëse në transportin publik, objektet shëndetësore, farmacitë dhe ambientet për kujdesin e të rriturve dhe personave me aftësi të kufizuara mbeten të vlefshme.

Nga gjithsej 2.719 raste aktive, numri më i madh është në Shkup – 1.390.

Në seancën e kaluar Komisioni për Sëmundjet Infektive nuk ka miratuar masa shtrënguese shtesë.

Advertisement

Sipas Komisionit, shteti ndodhet në një zonë të gjelbër me ambiente të mjaftueshme për kujdesin ndaj pacientëve dhe nuk nevojiten masa kufizuese shtesë.

Ai u bëri thirrje qytetarëve që të kujdesen për shëndetin e tyre, të shmangin vizitat në dhoma të mbyllura dhe të paajrosura, përveç rasteve kur është urgjente.

Në raste të tilla rekomandohet mbajtja e maskës mbrojtëse dhe mbajtja e distancës.

Ndërmarrja e transportit publik – Shkup dje apeloi deri te qytetarët që përdorin transportin publik që t’u përmbahen rekomandimeve për mbrojtje nga Covid-19, gjegjësisht të mbajnë maskë mbrojtëse në autobus.

Advertisement

Ata theksuan se nuk kanë kompetencë të ndalojnë hyrjen e pasagjerëve që nuk mbajnë maskë dhe as të drejtën t’i ndëshkojnë.

Ndryshe, numri i të moshuarve që vaksinohen me dozën e tretë apo të katërt kundër Covid-19 është në rritje.

Zyrtarë nga qendra e vaksinimit në Shkup, kanë bërë të ditur se interesimi për vaksinim është rritur.

Ata theksuan se çdo ditë vaksinohen rreth 50 persona me “Pfizer”.

Advertisement

Mjekët apelojnë që të respektohen rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë, të vaksinohen qytetarët mbi 60 vjeç, veçanërisht grupet e rrezikut dhe pjesa tjetër të respektojë masat parandaluese.

Rekomandohet që vaksinimi ndërmjet dozës së tretë dhe të katërt të jetë së paku katër muaj.

Në mbledhjen e fundit të mbajtur nga Komisioni i Sëmundjeve Infektive të premten e kaluar, është diskutuar edhe çështja e disponueshmërisë së testeve për Covid-19, me rekomandim për dyfishimin e kapaciteteve testuese të institucioneve përgjegjëse për të.

Deri më tani në vend janë kryer 2.098.561 teste për Covid-19.

Advertisement

Pavarësisht rritjes së numrit të rasteve me Covid-19, në Maqedoni nuk parashihen masa të reja restriktive shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy