Petrovska: Mbrojtja e sistemeve të informacionit, prioriteti kryesor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrja e Mbrojtjes Sllavjanka Petrovska ka bërë thirrje për përmirësimin dhe mbrojtjen e sistemeve të informacionit në vend, duke theksuar se këto janë objektiva të rëndësishëm dhe legjitim për të gjithë. Ajo shtoi se si një vend anëtar i Aleancës, sipas definicionit për ata që nuk janë miq të Aleancës, sisteme të tilla bëhen, sipas tyre, një objektiv ose objektiv legjitim për të kryer sulme.

“Shtetet kanë absolutisht detyrimin, në radhë të parë për mbrojtjen e interesave të tyre, të interesave jetike të shtetit, të marrin masa për të ndërtuar rezistencë ndaj sistemeve të tilla dhe natyrisht të marrin pjesë në mbrojtjen e tyre. Është një sfidë serioze në ditët e sotme, sfidë serioze është krijimi i një sistemi që do të jetë me cilësi dhe efikasitet të mjaftueshëm për të garantuar mbrojtje të plotë të sistemeve informative në vend në segmente të ndryshme”, tha Petrovska për hakimin e fundit të MEPSO-s.

Ajo theksoi se Ministria e Mbrojtjes, duke qenë se është një nga bartësit e anëtarësimit tonë në Aleancë, ka përfunduar shumë më herët dhe shumë më shpejt dhe me efikasitet një pjesë të madhe të detyrimeve që lidhen me ndërtimin e sigurisë së sistemeve të informacionit, ka ndërtuar një sistemin e mbrojtjes që ai vazhdimisht po e ndërton dhe vazhdimisht e perfeksionon.

“Një koordinim i tillë edhe ndërmjet institucionit që ndoshta nuk është pjesë e shërbimeve dhe institucioneve të sigurisë-zbulimit, si në këtë rast, duhet të raportojë me shpejtësi për zhvillimet në institucionin e tyre, sigurisht që duhet të ketë një aktivitet të koordinuar mes të gjitha institucioneve sepse komuniteti i sigurisë-inteligjencës nuk është i ngarkuar për të monitoruar apo reaguar në rast të sulmeve të hakerëve, por lidhje me institucionin përkatës që është përgjegjës për të”, tha Petrovska. /Telegrafi/

Advertisement

Petrovska: Mbrojtja e sistemeve të informacionit, prioriteti kryesor shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy