Petrovska: Procesi i integrimit evropian është çështje sigurie

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procesi i integrimit evropian të Republikës së Maqedonisë së Veriut është çështje sigurie, sepse të gjitha çështjet e hapura në vend dhe në rajon mund të keqpërdoren për veprime të padëshiruara dhe nxitje të pasioneve, deklaroi Ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska gjatë një paraqitje televizive.

Petrovska theksoi se përkushtimi i Qeverisë dhe i një koalicioni më të gjerë joformal që po krijohet rreth çështjes së integrimeve evropiane dhe ndryshimeve kushtetuese është rruga e duhur dhe se politikanët duhet t’i udhëheqin njerëzit e jo të fshihen pas tyre.

“E di që është e vështirë të flitet për ndryshime kushtetuese, e di që është e vështirë të flitet për koncesione politike, por liderët e mëdhenj të politikës njihen nga veprimet e tyre dhe nuk fshihen pas popullit. Është e lehtë të thuhet, le t’i bëjmë njerëzit për çdo pyetje të dytë. Në fund të fundit, ne ulemi në pozitat në të cilat ulemi sepse duhet të marrim vendime dhe duhet t’i marrim vendimet”, theksoi Petrovska.

Ajo shtoi se politikanët duhet të fshihen pas popullit shumë më pak, dhe duhet ta udhëheqin atë shumë më tepër sepse në një moment të këtyre vendimeve të marra historike, varet e ardhmja e vendit.

Advertisement

Petrovska: Procesi i integrimit evropian është çështje sigurie shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy