Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) miratoi vendim, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 0,82% në raport me vendimin e datës 23.06.2022.

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje mesatarisht te benzina për 0,945%, te nafta për 1,174%, te vaji ekstra i lehtë ka rritje për 0,425% dhe te mazuti ka ulje për 1,806%.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe EURODIZELIT (D-E V), ulen për 1,00 den/litër, deri sa çmimi i shitjes me pakicë i ЕUROSUPER BS-98 ulet për 0,50 denarë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i vajit për amvisëri EKSTRA I LEHTË (EL-1), nuk ndryshon.

Advertisement

Çmimi i shitjes me pakicë i MAZUTIT M-1 SU, ulet për 0,986 denarë/kg dhe do te jet 53,305 den/kg.

Nga data 28.06.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 do të shitet për 109,00 (denarë/litër)

EUROSUPER BS – 98 do të shitet për 111,50 (denarë/litër)

Advertisement

EURODIZEL BS (D-E V) do të shitet për 109,00 (denarë/litër)

Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) do të shitet për 107,00 (denarë/litër)

Mazut М-1 SU 53,305 do të shitet për (denarë/kilogram)./Telegrafi/

The post Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni appeared first on Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy