Radev pas fitores në Bullgari: Qeveria e re nuk duhet të bëjë lëshime ndaj Maqedonisë së Veriut

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qeveria e re nuk duhet të bëj lëshime nga pozitat nacionale posaçërisht kur bëhet fjalë identiteti dhe historia bullgare dhe të drejtat e bashkatdhetarët tan prapa kufirit, ka porositur presidenti bullgar Rumen Radev, në deklaratën e tij të dhënë pas fitores në rrethinë e dytë të zgjedhjeve presidenciale, ku fitoi mandatin e dytë.

Ai nuk deklaroi diçka tjetër në lidhje me këtë çështje.

Përndryshe Qeverinë e re bullgare me siguri do ta formojnë “Vazhdojmë me ndryshimet”, “Bullgaria Demokratike”, “Partia Bullgare Socialiste” dhe “Ka popull të tillë” e Sllavi Trifonov.

Të parët e këtyre partive shprehën gatishmërinë menjëherë të fillojnë me bisedimet për formimin e qeverisë politike, e cila do ta zëvendësoj kabinetin teknik të Stefan Janev.

Advertisement

Radev pas fitores në Bullgari: Qeveria e re nuk duhet të bëjë lëshime ndaj Maqedonisë së Veriut shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy