Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë: Rritjen e sulmet ndaj gazetarve gjatë zgjedhjeve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numri i sulmeve ndaj gazetarëve është katërfishuar gjatë periudhës zgjedhore, njofton Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë në një takim për sigurinë dhe mbrojtjen e tyre. Me zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale në prag, rritet rreziku për gazetarët në punën e tyre, veçanërisht gjatë mitingjeve dhe debateve publike. Ministria e Brendshme ka emërime të veçanta për raportimin e sulmeve ndaj gazetarëve, qoftë në mënyrë online apo fizike.

Zëdhënësi i Ministrisë së Brendshme, Toni Angelovski, thekson se vendi është relativisht i sigurt për gazetarët në krahasim me rajonin dhe se nuk tolerohen sulmet ndaj tyre. Në lidhje me këtë, Prokuroria trajton rastet e sulmeve ndaj gazetarëve si sulme ndaj zyrtarëve dhe i heton në zbatim të detyrës zyrtare, jo nëpërmjet padive private.

Gazetarja Era Gjakova ndan përvojën e saj të sulmit në pazarin e vjetër të Shkupit gjatë kryerjes së detyrave gazetareske. Sulmuesi u dënua me kusht, por para sulmit kishte pasur kërcënime verbale dhe kanosje. Më pas, Gazetarja është përballur me presion për të tërhequr aplikimin.

Kryetari i Shoqata e Gazetarëve, Mlladen Çadikovski, bëri thirrje për mos përmendjen e gazetarëve në tubimet politike, sidomos në kontekstin e diskutimit për shkarkimin e tyre.

Advertisement

Në mbledhjen e takimit u diskutuan edhe pesë raportime për kërcënime online të dorëzuara në Ministrinë e Brendshme, si dhe një incident i fundit ku gazetari Furkan Saliu u sulmua nga një grua. Gjithashtu, u diskutua nevoja për mbrojtjen nga paditë PSKPP, të cilat janë një formë për të penguar gazetarët në zbulimin e skandalit. Dragan Sekulovski, nga Shoqata e Gazetarëve, theksoi se për shkak të një aktgjykimi të fundit, Maqedonia do të humbasë në indeksin e lirisë së mediave për vitin aktual.

Shoqata e Gazetarëve të Maqedonisë: Rritjen e sulmet ndaj gazetarve gjatë zgjedhjeve shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy