Sindikata e pavarur e policisë kërkon rritjen e pagave në përputhje me rritjen e pagës minimale

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Policisë, Goce Dellçev, bëri thirrje të ndjeshme për Qeverinë për të siguruar se pagat në policinë e vendit do të përputhen me rritjen e re të pagës minimale në vend. Në një konferencë për media, Dellçev kërkoi nga ministrat në Këshillin Ekonomiko-Social që të konsiderojnë rëndësinë e kësaj çështjeje, duke theksuar se dokumentet që janë duke u përgatitur nuk parashikojnë rritje të pagave për personelin policor.

“Prej nesër, supozoj se shumë shpejt do të hyjmë në procedurë në këshillin socio-ekonomik dhe Qeveria do të duhet të trajtojë këto çështje sipas dinamikës së përparimeve të vitit të kaluar. Opinioni publik është i vetëdijshëm për këtë dhe ne kemi bërë të qartë qëllimin tonë. Ne i kemi dërguar njoftime të veçanta Ministrisë së Financave, Punës dhe Politikës Sociale, Bytyqit dhe Kryeministrit, që të sigurojnë që kategoria “policë” të trajtohet si kategoria e punëtorëve në shtet dhe të paga minimale të llogaritet në përputhje me rritjen e punonjësve të policisë”, tha Goce Dellçev.

Kërkesa e sindikatës për rritjen e pagave në policinë e vendit është bërë e ditur në mënyrë të qartë dhe shprehja e saj e qartë të interesit të punonjësve të policisë për një pagë të drejtë dhe të përputhur me standartet e vendit është shprehur në mënyrë e qartë dhe e zgjuar nga kryetari Goce Dellçev.

Sindikata e pavarur e policisë kërkon rritjen e pagave në përputhje me rritjen e pagës minimale shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy