Spasenovski: Vetëm një qeveri në historinë e Maqedonisë është rrëzuar me votëbesim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesori universitar Aleksandar Spasenovski, në paraqitjen e tij për “TV Telma”, tha se për momentin nuk mund të thuhet nëse shihet përfundimi i situatës aktuale politike.

Ai theksoi se vetëm një herë në historinë plurale të Maqedonisë, një qeveri është rrëzuar me votimin e mosbesimit.

“Sipas ngjarjeve të 48 orëve të fundit, nuk mund të vlerësojmë nëse do të ketë rezultat apo ngecje. Grupi i parë i argumenteve janë lëvizjet e opozitës dhe grupi i dytë i argumenteve është përgjigja e koalicionit qeverisës. Zaev paralajmëroi luftë politike deri të enjten. Përballë pozicioneve të këtyre dy partive të mëdha, lojtarët e vegjël janë të rëndësishëm këtu. Domethënë numri i vogël i deputetëve, pra vetëm minimumi prej 61 deputetësh që qëndruan pas Mickoskit”.

“Është mosmirënjohëse të flasim nëse do të kemi rezultat apo komplot. Mirëpo, duhet theksuar se në historinë tonë pluraliste vetëm një herë, Qeveria është rrëzuar me votë mosbesimi, gjegjësisht ajo ishte Qeveria eksperte e Kljusev-it”, tha Spasenovski.

Advertisement

Spasenovski: Vetëm një qeveri në historinë e Maqedonisë është rrëzuar me votëbesim shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy