Specialistët privatë pezullojnë përkohësisht grevën: Nuk do të ndalemi deri në zgjidhjen e problemeve tona

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Specialistët privatë kanë pezulluar përkohësisht grevën e përgjithshme për shkak të pacientëve, ndjeshmërisë së periudhës dhe punës së vështirë të klinikave në kompleksin “Nënë Tereza”, por çdo të martë gjatë pauzës do të dalin në parkun përballë klinikave interne për të kujtuar se nevojat e tyre duhet të zgjidhen kërkesat.

Mjekja Hristina Ilioska Ceslaroska, specialiste private e mjekësisë interne, tha se publikisht distancohen nga çdo lidhje dhe motivim politik. Motivi i vetëm i grevës, siç theksoi ajo, ishte se ata ishin sjellë në prag të ekzistencës.

Ajo dërgoi një mesazh në emër të kolegëve se nuk do të dorëzohen derisa të zgjidhen kërkesat e tyre dhe se menjëherë pas zgjedhjeve do të kërkojnë zgjidhjen e problemeve.

“Në shenjë revolte që kërkesat tona nuk janë pranuar ende, nga java e ardhshme specialistët privatë, çdo të martë në pushimin e tyre, në orën 11, do të mblidhen në parkun përballë klinikave të brendshme, për të treguar se ne jemi këtu, ekzistojmë dhe presim që problemet tona të zgjidhen”, tha Ilioska Ceslaroska, duke falënderuar kolegët shtetërorë të trajnuar dhe specialistët që u ofrojnë mbështetje.

Advertisement

Kurse kryetarja e Shoqatës së Mjekëve Specialistë, Aleksandra Georgieva theksoi se ndalimi i përkohshëm i grevës nuk do të thotë heqje dorë nga asnjë kërkesë.

Ndryshe, në seancën e së martës, qeveria vendosi që statusi i specialistëve privatë të vendoset pas zgjedhjeve me projekt-zgjidhje ligjore që do të parashikojnë të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre të përgjithshme./Telegrafi/

Specialistët privatë pezullojnë përkohësisht grevën: Nuk do të ndalemi deri në zgjidhjen e problemeve tona shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy