Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut solli vendimin, me të cilin bëhet ulja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,85% në raport me vendimin e datës 7.7.2022.

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë ulje mesatarisht: te benzina për 1,601 %, te nafta për 2,615 %, te vaji ekstra i lehtë për 2,965 % dhe te mazuti për 2,754%.

Çmimi i shitjes me pakicë i EUROSUPERIT BS-98 ulet për 0,50 den/litër, ndërsa çmii i shitjes me pakicë i ЕURODIZELIT (D-Е V) ulet për 1,00 den/litër. Çmimi i shitjes me pakicë i benzinës EUROSUPER BS-95 nuk ndryshon. Çmimi i shitjes me pakicë i VAJIT EKSTRA TË LEHTË PËR AMVISËRI (ЕL-1) ulet për 1,50 den/l.

Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU ulet për 0,661 den/kg dhe tani do të jetë 50,903 den/kg.

Advertisement

Nga data 12.7.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 105,50 (denarë/litër)
Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 107,50 (denarë/litër)
Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 100,00 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 98,00 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 50,903 (denarë/kilogram)

Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy