Ulet prodhimi i frutave, lulediellit, domateve dhe trangujve në RMV

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në vitin 2023 janë regjistruar 514.375 hektarë tokë arë. Rënie është vërejtur te pemëtaria për 2,5% dhe vreshtat për 4,6%, ndërsa rritje e prodhimit është shënuar te orizi për 5,4% dhe te speci për 4,1%, njofton Enti Shtetëror i Statistikave.

Një ulje e ndjeshme e prodhimit të frutave është vërejtur te molla me 51,2%, dardha me 41,2%, kumbulla me 46,1% dhe pjeshkët me 50%. Ndër kulturat e tjera, rënie më e madhe është vërejtur te luledielli me 39,5%, domatet me 23, kastravecat me 34,3 dhe misri foragjere me 31,7%.

Ulet prodhimi i frutave, lulediellit, domateve dhe trangujve në RMV shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy