UNESCO me rekomandime të reja të ashpra për Ohrin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ohrit askush nuk mund t’i merr asgjë. Kështu mund të interpretohet shkurtimisht raporti i gjerë i UNESCO-s mbi gjendjen e trashëgimisë së mbrojtur natyrore dhe kulturore të rajonit të Ohrit, i cili është gati dhe u dërgohet institucioneve në vend. Disa ende nuk e kanë marrë, disa e kanë parë vetëm, ndërsa disa e kanë shqyrtuar atë në detaje. Dhe tani nuk ka më shpëtim nga e vërteta dhe realiteti. Nëse deri më tani kishte vend për të shmangur përgjegjësinë për arsye të ndryshme, nuk ka më hapësirë ​​për manovrim, shkruan “Nezavisen”.

Sipas informacionit, raporti në qindra faqe përmban kritikë serioze dhe, për ta thënë butë, të mprehtë kundër qëndrimit të shoqërisë sonë ndaj trashëgimisë kulturore dhe natyrore të mbrojtur botërore të rajonit të Ohrit. Një shuplakë e vërtetë ose realitet ballë për ballë. Siç mund ta shihni, raporti është realist, kritik dhe gjithçka por jo e favorshme, thonë burime të mirinformuara të cilët kishin njohuri për dokumentin e përgatitur nga UNESCO mbi gjendjen e vlerave të mbrojtura universale në rajonin e Ohrit.

Vërejtjet më të mëdha mbeten urbanizimi i tepërt, ndërtimet ilegale përgjatë bregdetit dhe në zonën e mbrojtur të qytetit, shfrytëzimi i mbivlerësuar i bregdetit, kolektori jofunksional, shqetësimi dhe shkatërrimi i mjedisit.

“UNESCO ka tërhequr vijat e kuqe përmes të cilave ata nuk do të tolerojnë më Ohrin”, thuhet në informacion./Telegrafi/

Advertisement

UNESCO me rekomandime të reja të ashpra për Ohrin shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2020 Struga.info | Privacy policy