Vaji i mbetur i motorit ishte derdhur në Liqenin e Dibrës

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Javën e ardhshme, Prokuroria e Dibrës po përgatit kallëzim penal sipas nenit 230 të Kodit Penal “Rrezikimi i mjedisit jetësor dhe natyrës me materiale të mbetura”, konfirmoi prokuroria për “Telma”.

Hetimi për rrjedhjen e një derivati ​​të panjohur të naftës në liqen në fund të muajit mars është plotësuar duke marrë mbi 20 mostra të lëndës së zezë që u derdh në liqenin artificial. Hetuesit dhe inspektorët e mjedisit fillimisht menduan se ishte derdhur karburant, por më vonë analiza zbuloi se ishte një vaj i dëmshëm për mjedisin.

Kjo u konfirmua për Telma nga shërbimi për shtyp i Prokurorisë së Shtetit. “Prokuroria Themelore Publike në Dibër po mbledh prova materiale në lidhje me mostrat e marra nga Liqeni i Dibrës. Me urdhër të prokurorisë, është kryer ekspertim, nga i cili, sipas asaj që ishte përcaktuar në raportin e paraqitur, rezulton se lëngu nga i cili janë marrë mostrat është vaj motori. Prokuroria ka lëshuar urdhra dhe udhëzime të tjera në Ministrinë e Brendshme për të kontrolluar faktet dhe për të mbledhur të dhëna, pas përfundimit të të cilave informacioni pritet të paraqitet në prokurori”, janë përgjigjur nga prokuroria.

The post Vaji i mbetur i motorit ishte derdhur në Liqenin e Dibrës appeared first on Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy