Zaev: Dhurimi i organeve është akti më i lartë i njerëzimit dhe humanizmit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dhurimi i organeve është akti më i lartë i njerëzimit dhe rrit ndërgjegjësimin e shumë transplanteve më të suksesshme për shërimin dhe shpëtimin e jetës së qytetarëve tanë, tha Zoran Zaev, i cili dërgoi një mesazh për të gjithë qytetarët në emër të përhapjes së ndërgjegjësimit dhe edukimit për dhurimin e organeve dhe indeve.

“Ndonjëherë transplantimi i organeve dhe indeve është metoda e vetme për të trajtuar të sëmurët dhe për të shpëtuar jetën e disa bashkëqytetarëve tanë. Problemi më i madh është mungesa e organeve dhe indeve që janë të përshtatshme për transplantim, dhe dhuruesit. Secili prej nesh mund të kontribuojë në atë drejtim. Për shembull, secili prej nesh mund t’i përkushtohet vetes për ngritjen e vetëdijes dhe edukimin për dhurimin e organeve dhe indeve. Duke edukuar dhe shpërndarë mesazhin “Dhuro Jetë”, ne mund të bëjmë një hap çdo ditë për të ndihmuar në shpëtimin dhe shërimin e më shumë jetëve dhe për të respektuar dhe festuar zemërgjerësinë dhe dhembshurinë e dhuruesve”, tha Zaev

Sigurisht, shton ai, mendimet tona duhet të jenë gjithmonë me ata që aktualisht janë duke pritur për organe për transplantim dhe duke shpëtuar jetën e tyre, por gjithashtu për të kujtuar ata që vdiqën duke pritur sepse një organ nuk u dhurua me kohë.

“Transplantimi i organeve është një nga arritjet më të mëdha të mjekësisë moderne dhe profesionistët tanë të shëndetit kanë përvojë serioze në këtë fushë. Verën e kaluar, në një kohë kur gjithë vëmendja jonë, i gjithë sistemi ynë i kujdesit shëndetësor ishte vendosur për të trajtuar krizën më të madhe globale shëndetësore për shkak të pandemisë Covid-19, mjekët dhe paramedikët tanë të lartë u bashkuan dhe kryen transplantin e parë të zemrës nga dhuruesi i ndjerë. Ata kombinuan kapacitetet, njohuritë, përvojën dhe ekspertizën për të kryer një përpjekje që është kurora e kardiologjisë dhe mjekësisë në përgjithësi”, tha Zaev.

Advertisement

Kjo është arsyeja pse, shton ai, unë e kam diskutuar këtë çështje me rrethin më të ngushtë të familjes sime dhe kam lënë një testament se jam gati të kontribuoj personalisht për të shpëtuar jetën e dikujt./Telegrafi/

Zaev: Dhurimi i organeve është akti më i lartë i njerëzimit dhe humanizmit shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy