Ziberi: Është e palejueshme të mos zbatohet Ligji për Detyrimet, i cili ka pothuajse një vit në fuqi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gati një vit pasi u miratuan nga Kuvendi, ndryshimet në ligjin për marrëdhëniet detyrimore që lidhen me përmbarimin ende nuk janë zbatuar në praktikë. Sipas të dhënave të fundit nga Avokati i Popullit, deri më tani ka pasur vetëm një rast të suksesshëm të zbatimit të ligjit në gjykatë, dhe ky rast ishte për një çështje që kishte më shumë se 10 vjet që priste zgjidhje.

Avokati i Popullit, Naser Ziberi, ka ngritur shqetësime mbi mënyrën e ndryshme të interpretimit dhe zbatimit të vendimeve gjyqësore, veçanërisht kur bëhet fjalë për ndërprerjen e ekzekutimit të një vendimi nga gjykatat themelore, i cili më pas është rikthyer në fuqi nga gjykatat e Apelit pas ankesave të bëra nga përmbaruesit.

“Çdo ligj, i mirë apo i keq, duhet të zbatohet. Nëse diçka mungon gjatë aplikimit, atëherë duhet të ndryshohet,” tha ai.

Sipas Dhomës së Përmbaruesve, ligji është i pazbatueshëm sepse nuk është specifikuar se kush dhe si do të përcaktojë procedurat për parashkrimin e detyrimeve, dhe kjo ka rezultuar në më shumë se 700 raste të vendimeve gjyqësore. Për këtë çështje, ekzekutorët kanë paraqitur iniciativa të reja në Gjykatën Kushtetuese, e cila deri më tani ka deklaruar se ligji nuk është në kundërshtim me kushtetutën.

Advertisement

Ndërkohë, disa shoqata kanë vazhduar të protestojnë me moton “Stop për Ekzekutorët”, duke kritikuar mungesën e zbatimit të ligjit për marrëdhëniet e obligacioneve.

The post Ziberi: Është e palejueshme të mos zbatohet Ligji për Detyrimet, i cili ka pothuajse një vit në fuqi appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy