5 pyetjet që duhet t’i bëni vetes për të kuptuar nëse marrëdhënia juaj do të vazhdojë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
5 pyetjet që duhet t’i bëni vetes për të kuptuar nëse marrëdhënia juaj do të vazhdojë

Psikologu klinik John Gottman zbuloi, në studimin e tij të famshëm të vitit 2002, që synonte të parashikonte se kur një çift do të divorcohej, se përbuzja është një nënprodukt i zakonshëm i mungesës së aftësive emocionale në një marrëdhënie. Ai zbuloi gjithashtu se përbuzja është treguesi më i fortë se një çift nuk do të qëndrojë bashkë.

Ekspertja e njohur e marrëdhënieve dhe psikologia klinike Dr. Jonice Webb theksoi se ajo ka klientë të shumtë që vlerësojnë nëse janë në “marrëdhëniet e duhura” me partnerin.

Për të ndihmuar të gjithë me këtë dyshim, Dr. Veb bëri një listë me pesë pyetje që duhet t’i bëni vetes për t’i zbuluar.

1. A mund ta kontrolloni të dy zemërimin tuaj aq sa të flisni për një problem të vështirë, ndërkohë që kujdeseni për njëri-tjetrin?

Advertisement

2. A mund të dëgjoni shqetësimet e njëri-tjetrit dhe të kontrolloni mbrojtjen tuaj?

3. A jeni të dy të gatshëm të përballeni me vështirësi dhe të ndryshoni veten për të vazhduar marrëdhënien?

4. I tregoni njëri-tjetrit kur jeni të mërzitur apo kur mendoni se keni nevojë për një ndryshim në marrëdhënie?

5. Nëse përgjigjja juaj për ndonjë nga këto pyetje është ‘jo’, a do të jeni të gatshëm ju dhe partneri juaj t’i mësoni këto gjëra? /vizionplus.tv

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy