Baballarët që bëjnë këto 4 gjëra, rrisin vajza të suksesshme dhe të forta

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Baballarët që bëjnë këto 4 gjëra, rrisin vajza të suksesshme dhe të forta

Ashtu si nënat, baballarët kanë një rol udhëzues shumë të rëndësishëm në edukimin e vajzave të tyre. Ndërsa të dy mund të ndryshojnë në mënyrën se si shprehin ndjenjat, së bashku ata janë modeli që do të përcaktojë një pjesë shumë të rëndësishme të personalitetit të fëmijëve në të ardhmen. Për këtë arsye, është thelbësore të dini se si ta shijoni më së miri kohën së bashku, veçanërisht në ato vite kur vajzat duhet të ndjehen të mbrojtura, të dashura dhe të mbështetura.

 

Kjo është arsyeja pse sot ne duam të rendisim 4 gjërat që të gjithë baballarët duhet të marrin në konsideratë për t’i bërë vajzat e tyre, të rriten e të bëhen gra të forta dhe të sigurta.

 

Advertisement

1- Jepuni gjithmonë vëmendjen tuaj

 

Edhe pse shumë baballarë ndonjëherë nuk e dinë, vajzat e tyre i shohin si superheronj që i shpëtojnë ato nga çdo e keqe që mund të ndodhë. Jepuni vajzave tuaja gjithë  vëmendjen e mundshme kur kanë nevojë për të. Me kalimin e kohës, marrëdhëniet forcohen dhe, në të ardhmen, do të lehtësojnë komunikimin dhe besimin.

 

Advertisement

2- Merreni për dore

Një veprim i thjeshtë si marrja për dore mund të bëhet një faktor i rëndësishëm në marrëdhëniet që të dy do të ruajnë gjatë gjithë jetës së tyre. Ndjesia e shtrëngimit të dorës së babait është sinonim i mbrojtjes dhe sigurisë që do ta bëjë atë të ndihet më e fortë dhe e mbështetur nesër. Eshtë e rëndësishme që ajo të dijë se mund të besojë tek ju.

 

3- Mundohuni ta bëni të jetojë gjithmonë përvoja të reja

Advertisement

 

Përvojat janë një pjesë e rëndësishme e formimit të një vajzë. Udhëtimi, shikimi i filmave ose shëtitjet janë vetëm një pjesë e vogël e gjërave që mund të bëni së bashku, për të forcuar lidhjen tuaj dhe për të mësuar në të njëjtën kohë.

 

4- Mësojini një art ose një sport

Advertisement

 

Si arti ashtu edhe sporti janë aktivitete që lehtësojnë edukimin e fëmijëve, jo vetëm sepse rrisin aftësitë e tyre, por gjithashtu i lejojnë të kalojnë një pjesë të kohës në diçka produktive dhe të shëndetshme..Living.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy