Katër lule që do t’ ua mbushin ambientin plot oksigjen. Gjendet ndonjëra në shtëpinë tuaj?

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Katër lule që do t’ ua mbushin ambientin plot oksigjen. Gjendet ndonjëra në shtëpinë tuaj?

E dinit se ajri brenda shtëpisë mund të jetë shumë herë më i ndotur se ajri jashtë saj?

 

Ambientet e mbyllura thithin shumë energji dhe kimikate brenda tyre.

 

Advertisement

Për fat të mirë bimët na ndihmojnë që të arrijmë ta filtrojmë ajrin në mënyrë të vazhdueshme dhe natyrale në çdo ambient.

 

Por vetëm një lloj i caktuar lulesh arrijnë ta kryejnë plotësisht këtë proces.

Këto bimë përveçse do të filtrojnë ajrin do të thithin lagështinë, eliminojnë erën e keqe dhe pastrojnë pluhurin nga shtëpitë tona.

Advertisement

Fieri

 

4 lule që do t' ua mbushin ambientin plot oksigjen. Gjendet

Për vite të tëra lulja e fierit ka zënë vend në shtëpitë dhe kopshtet shqiptare. Mund ta vendosni në çdo zonë të shtëpisë, në sallon gjethet e shpeshta jeshile do t’i japin shtëpisë shumë stil dhe dritë. Kjo bimë shumë voluminoze dhe e bukur është shumë e thjeshtë për t’u mbajtur në ambientet e shtëpisë nga çdokush. Fieri ndihmon në pastrimin e toksinave të dëmshme që ju rrethojnë. Është mirë ta mbani në zona me lagështirë ku nuk bie shumë dielli. Sigurohuni ta ujisni rregullisht në mënyrë që të shpërndajë sa më shumë oksigjen brenda dhomave tuaja.

Advertisement

 

Lule shpata

 

4 lule që do t' ua mbushin ambientin plot oksigjen. Gjendet

Advertisement

 

Nëse po kërkoni një lule e cila mund të rritet edhe pa shumë kujdes, lule shpata është e duhura për ju. Është një ndër lulet më të përhapura nëpër ambiente të brendshme dhe jo pa qëllim. Lule shpata  do të veprojë si një pastrues ajri natyral për shtëpinë tuaj. Mbajeni në ato zona të shtëpisë ku bie më shumë dielli dhe ujiteni çdo 2-6 javë. Gjatë ujitjes spërkasni edhe gjethet e luleve  me pak ujë sigurohuni të mos e ujisni shumë.

 

Zambaku

Advertisement

 

4 lule që do t' ua mbushin ambientin plot oksigjen. Gjendet

 

Zambaku është një bimë me gjethe të mëdha jeshile dhe lule të bardha. Një dekoruese shumë e mirë dhe e dobishme për shtëpinë. Perfekte për t’u mbajtur në tavolinë apo në ambientet e dhomës. Zambaku do t’ju ndihmojë të filtroni pluhurin dhe ajrin e rënduar nga çdo ambient. Mbajeni të hidratuar dhe në vende me shumë dritë natyrale.

Advertisement

 

Fikusi

 

4 lule që do t' ua mbushin ambientin plot oksigjen. Gjendet

Advertisement

 

Një bimë që rritet në vazo të mëdha perfekte për dekorim dhe pastrimin e ajrit. Gjethet e mëdha janë dekori i duhur për shtëpinë tuaj. Mund ta lini në një cep të dhomës pasi nuk kërkon shumë dritë natyrale. Ujiteni sa herë që të shikoni se dheu në vazo është plotësisht i thatë. Në verë përsëriteni i këtë proces 1 herë në javë./Living/

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy