Këshilluesi i çifteve: Pa këto tri elemente nuk mund të keni marrëdhënie të lumtur

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Këshilluesi i çifteve: Pa këto tri elemente nuk mund të keni marrëdhënie të lumtur

Andrea Favaretto është një këshillues familjar me shumë përvojë, i cili ndihmon çiftet të eksplorojnë brendësinë e tyre, në mënyrë që të kenë mundësi të krijojnë lidhjen në mënyrën më të mirë të mundshme me partnerin. Vetëm kur një person e njeh njëri-tjetrin dhe është i vetëdijshëm “si funksionon” në dimensionin e tij privat, ai mund të aspirojë të jetojë një marrëdhënie në çift, e cila nga ana tjetër funksionon. Me pak fjalë, Andrea është një pikë referimi e vërtetë për bashkëshortët e ardhshëm, i aftë për t’i drejtuar me këshillat e duhura!

3 elementet e domosdoshme për një marrëdhënie të shëndetshme

Sipas Favaretto-s, elementi i parë karakterizues i një marrëdhënieje të shëndetshme dhe pozitive është sigurisht aftësia për të komunikuar në mënyrën dhe në kohën e duhur. Këtu përfshihet jo vetëm qëndrimi i dy partnerëve për të kuptuar se cilat janë nevojat e tjetrit dhe rrjedhimisht për t’u përshtatur me ndjeshmëri dhe respekt, por edhe qetësimin e situatave të ndryshuara ose tashmë të tensionuara me partnerin. E vetmja mënyrë për të shmangur përshkallëzimin e ankthit dhe stresit është gjetja e një momenti ekuilibri emocional në të cilin mund të komunikoni pa filtra, duke lënë mënjanë tensionet e mëparshme dhe mosmarrëveshjet e dukshme. Vullneti është të ndërtosh, të mos shkatërrosh kurrë: shkëmbimi dhe përballja bëhen më pas një moment pozitiv dhe i vlefshëm, i cili i shërben çiftit për të ecur në drejtimin e duhur.

Një aspekt mbi të cilin Favaretto insiston veçanërisht është ai i pasionit. Që çifti të funksionojë, është thelbësore që secili prej partnerëve të arrijë të mbajë të gjitha pasionet brenda marrëdhënies, duke i kultivuar ato individualisht dhe duke gdhendur hapësirat e nevojshme pa bërë asnjë sakrificë. Heqja dorë nga ajo që doni dhe dëshironi të bëni në planin afatgjatë mund të krijojë tension dhe pakënaqësi në çift. Natyrisht është po aq e rëndësishme që çifti të rritet dhe të evoluojë për të gjetur edhe pasione të reja dhe interesa të përbashkëta, për të ndarë me partnerin, për të përjetuar momente konstruktive dhe konsoliduese të marrëdhënies.

Advertisement

Më pas Favaretto na ofron një këshillë me vlerë të madhe, atë të kultivimit të asaj që ai e quan “pyetja udhëzuese”. Për çfarë bëhet fjalë? Pyetja udhëzuese është një kërkesë që çdo person në çift duhet t’i bëjë vetes thjesht se çfarë dëshiron nga partneriteti dhe çfarë dëshiron të sjellë në marrëdhënie. Me pak fjalë, sipas këtij këshilluesi, sekreti i një marrëdhënieje që funksionon është pikërisht ky: mos prisni që tjetri t’ju japë atë që doni, por zgjidhni të luani një rol aktiv dhe proaktiv!/Living

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy