Këta janë faktorët që rrisnin shanset për migrenë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Këta janë faktorët që rrisnin shanset për migrenë

Studiuesit nga Shkolla e Shëndetit Publik Johns Hopkins Bloomberg dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit në Maryland kanë zbuluar dy faktorë që rrisin në mënyrë drastike shanset për migrenë.

Rezultatet e hulumtimit tregojnë se mbajtja e higjienës së mirë të gjumit, të shkosh në shtrat në të njëjtën kohë çdo natë dhe të sigurohesh që të flesh të paktën shtatë orë e gjysmë mund të zvogëlojë në mënyrë drastike shanset e migrenës.

Disa masa parandaluese që një person mund të marrë përfshijnë punën sa më shumë që të jetë e mundur për të menaxhuar nivelet e stresit.

Studimi, i botuar në revistën Neurology of American Academy of Neurology, përfshiu 477 njerëz nga mosha shtatë deri në 84 vjeç, gjysma e të cilëve kishin migrenë.

Advertisement

Atyre iu kërkua të mbanin një ditar të dhimbjeve të kokës për të regjistruar gjendjen shpirtërore, energjinë, nivelet e stresit dhe sulmet pasi ato ndodhnin katër herë në ditë për dy javë. Ata gjithashtu vlerësuan cilësinë e gjumit çdo ditë dhe mbanin monitorues të gjumit dhe aktivitetit fizik.

Ata që raportuan se flinin keq kishin, mesatarisht, 22 për qind më shumë gjasa të përjetonin një sulm dhimbje koke mëngjesin tjetër. Në mënyrë të ngjashme, një rënie në cilësinë e vetë-raportuar të gjumit u shoqërua me një shans 18 për qind më të lartë për të pasur një sulm dhimbje koke mëngjesin tjetër.

Një rënie në nivelet e zakonshme të energjisë një ditë më parë u shoqërua me një shans 16 për qind më të lartë për të pasur një dhimbje koke mëngjesin tjetër.

Nivelet më të larta mesatare të stresit dhe nivelet dukshëm më të larta të energjisë një ditë më parë u shoqëruan me një shans 17 për qind më të madh për të përjetuar një dhimbje koke pasditen ose mbrëmjen e ardhshme.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy