Ky është “sekreti” për një gjumë më të mirë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ky është “sekreti” për një gjumë më të mirë

Nuk flini mirë gjatë natës apo nuk mund të bini fare për të fjetur? A zgjoheni në mes të natës i shqetësuar? Nëse po, atëherë me një kërkim të përciptë në internet me siguri keni hasur në këshilla të tilla si shmangia e alkoolit, fikja e pajisjeve elektronike të paktën një orë para gjumit ose pirja e një çaji kamomili. Hulumtimet më të reja, megjithatë, rekomandojnë kryerjen e një aktiviteti tjetër shumë më herët gjatë ditës, me synimin për të fjetur më mirë më vonë.

Sipas studiuesve nga Universiteti i Australisë Jugore, cilësia e gjumit të natës është e lidhur ngushtë me mënyrën se si është strukturuar dita e një personi dhe veçanërisht kur përfshin ushtrime fizike.

Në studimin e tyre, të botuar në Sleep Health, ata përfshinë dhe monitoruan rutinat e përditshme dhe zakonet e gjumit të 1,360 të rriturve dhe 1,168 fëmijëve, duke bërë rregullime në aktivitetet e pjesëmarrësve për të vëzhguar se si këto ndikuan në gjumin e tyre. Ata arritën në përfundimin se pjesëmarrësit me nivele më të larta të aktivitetit fizik të moderuar dhe të fuqishëm përjetuan më pak vështirësi për të fjetur, cilësi të përmirësuar të gjumit dhe më pak lodhje. /vizionplus.tv

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy