Nuk i vërejmë, por mund të na dëmtojnë ngadalë/ 7 gjërat nga të cilat duhet të hiqni dorë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nuk i vërejmë, por mund të na dëmtojnë ngadalë/ 7 gjërat nga të cilat duhet të hiqni dorë

Psikologjia na thotë se disa gjëra të përditshme që bëjmë, kur i bëjmë në mënyrë të tepruar, janë përfundimisht të dëmshme për trupin tonë. Ja disa prej tyre.

Lënia e ushqimit të nxehtë të ftohet

Advertisement

Në kundërshtim me besimin popullor, vendosja e ushqimeve të sapogatuara në frigorifer është krejtësisht e sigurt. Në fakt, bakteret e ndryshme rriten rehat në temperaturat nga 40°F deri në 140°F, e njohur edhe si “zona e rrezikut”. Ruajtja e ushqimit në frigorifer parandalon menjëherë ndotjen bakteriale.

Eksfolimi i lëkurës tuaj çdo ditë

Advertisement

Kujdesi për lëkurën aktualisht po përjeton epokën e saj të artë, ku burrat, gratë dhe madje edhe adoleshentët kanë rutinat e tyre personale. Gjithnjë e më shpesh njerëzit përpiqen të arrijnë një lëkurë të shkëlqyeshme të fytyrës dhe eksfoliant, por nuk është kështu në shumicën e rasteve. Dermatologët zbulojnë se eksfolimi i lëkurës rekomandohet të paktën një herë në javë, pasi lëkura jonë është e prirur ndaj tharjes dhe ndjeshmërisë me kalimin e kohës. Nëse keni lëkurë të yndyrshme, rekomandohet të lani fytyrën 3 herë në javë.

Larja e dhëmbëve më shumë se 3 herë në ditë

Nuk ka asnjë të keqe në mbajtjen e dhëmbeve të pastër dhe me shkëlqim. Megjithatë, larja e dhëmbëve paksa shumë mund të jetë shkaku i gjakderdhjes së mishrave të dhëmbëve dhe brishtësisë, gjë që përfundimisht do të çojë në sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe probleme të tjera të shëndetit oral. 2 minuta janë të gjitha që duhen për të marrë atë buzëqeshje shkëlqyese.

Advertisement

Bërja e diellit për një kohë të gjatë

Marrja e dritës së diellit na jep një arsye për t’u shtrirë jashtë sepse është një burim i pasur i vitaminës D. Megjithatë, qëndrimi për një kohë të gjatë nën diell mund ta bëjë lëkurën tuaj viktimë të oksidantëve dhe rrezeve të dëmshme ultraviolet që plaken me shpejtësi dhe e rrezikojnë atë.

Advertisement

Ngrënia e ushqimeve të paketuara në ambalazhe plastike

Mund të jetë e përshtatshme, por ngrënia nga enë plastike ka kimikate të rrezikshme që prekin ushqimin dhe pijet.

Advertisement

Përdorimi i dezinfektuesve të duarve dhe alkoolit

Disa reklama reklamojnë se dezinfektuesit vrasin 99.9% të mikrobeve në duart tuaja, gjë që është pjesërisht e vërtetë. Por përdorimi i shpeshtë i dezinfektuesve të duarve bën më shumë se luftimi i zakonshëm i baktereve, i cili rrjedh nga thatësia e lëkurës, rezistenca ndaj antibiotikëve ose paaftësia e antibiotikëve për të funksionuar më.

Advertisement

Mbajtja e shtëpisë suaj të pastër çdo ditë

Mbajtja e shtëpisë suaj të pastër pothuajse çdo ditë mund t’ju fitojë titullin e “farakut të zoti”. Por përveç largimit të mikrobeve dhe rrëmujës, përdorimi i përditshëm i mjeteve të pastrimit të shtëpisë mund të rrezikojë mushkëritë dhe lëkurën tuaj me kalimin e kohës.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy