146 milionë euro për fermerët/ Nisin aplikimet për të përfituar nga fondet e BE

Pinterest LinkedIn Tumblr +
146 milionë euro për fermerët/ Nisin aplikimet për të përfituar nga fondet e BE

Të gjithë fermerët që kërkojnë të zgjerojnë investimet tyre duhet të përgatisin dokumentacionin e nevojshëm për të përfituar nga fondet e programit IPARD3 nga bashkimi europian. Ministria e Bujqësisë thotë se thirrja për aplikime do të hapet brenda muajit janar, ndërsa fondi i vënë në dispozicion do të jetë 50% më shumë krahasuar me programin paraardhës, gati 146 milion euro.

 

 

 

Advertisement

Nisur nga eksperienca e programeve të mëparshme, kur fondet janë përthithur dhe disbursuar të gjitha, ne këtë janar nisin programime trete me masat kalsike të mbështetjes. Objektivi ynë është që në fund të janarit të jemi gati për të aplikuar fermerët.- shpreht Enio Civici zv/minsitër i bujqësisë.

 

 

Ndryshe nga vitet e mëparshme, ku financohen investimet në sera, pika grumbullimi, agroturizëm etj, këtë herë janë pesë masa të reja, fokusuar sipas nevojave rurale. Një prej tyre është bashkimi I fermerëve

Advertisement

 

 

 

Siç është nevoja për të bashkuara fermerët që të aplikojnë bashke më njësive vendore, për t patur investime në zonat e tyre rurale, psh nëse një zonë ka nevojë për një rrugë që jep ndikim në zhvillimin e mëtejshëm të fshatit, femrët bëhen bashkë dhe aplikojnë bashkë me bashkinë.

Advertisement

 

 

Një tjetër masë e rëndësishme që do të financohet për herë të parë është edhe grumbullimi dhe përpunimi i ullirit.

 

Advertisement

 

Në duam që të përsëritet suksesi që kemi patur me ngritjen e pikave të grumbullimit për fruta-perimet, edhe me ullirin apo me përpunimin e tij. Ka një prodhim të konsiderueshëm që mendojmë ta stimulojmë më tej me investime serioze.- vijon më tej Civici.

 

 

Advertisement

Paralelisht me programin IPARD 3 ministria po përgatitë kriteret për skemën kombëtare të mbështetjes, pjesë e buxhetit të shtetit, për fermerë gjatë këtij viti.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy