Gjykata Kushtetuese rikujton palët: Zbatimi vendimet…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjykata Kushtetuese, përmes një deklarate për shtyp, i ka rikujtuar të gjithë palëve se vendimet e saj janë detyruese dhe duhet të zbatohen.

“Çdo lloj vendimmarrje e kësaj gjykate, qoftë njëzëri ose me shumicë të votave, është dëshmi e një procesi mendimesh e qëndrimesh të gjyqtarëve kushtetues, sipas bindjes së brendshme të bazuar në kushtetutë, integritetit dhe paanësisë së gjyqtarit kushtetues ndaj çdo ndikimi të mundshëm të faktorëve të tjerë.” – thuhet ne deklarate.

Advertisement

Ky qëndrim vjen në kohën kur kushtetuesja ka në duar shumë çështje, mes të cilave të paktën 3 janë me ndikim në jetën politike: përplasja rama-meta për dekretimin e ministrave, zgjedhjet e 30 qershorit dhe shembja e teatrit kombëtar.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy