“Këtë vit presim bum turistësh”/ Duro: Afro 80% e njësive akomoduese janë të rezervuara

Pinterest LinkedIn Tumblr +
“Këtë vit presim bum turistësh”/ Duro: Afro 80% e njësive akomoduese janë të rezervuara

Pritshmëritë për sezonin turistik gjatë këtij viti duket se janë edhe më të mëdha se viti që lam pas, pasi mbi 80 % e njësive akomoduese aktualisht janë të rezervuara.

 

Sipas të dhënave nga turoperatorët, Panairi  I Berlinit, më I rëndëisshmi në fushën e turizmit ka ngjallur interesin e shumë turoperatëorëve gjerman e hollandezë për të sjellë turistë në Shqiperi.

 

Advertisement

Duke ju referuar edhe të dhënave nga vet turoperatoret dhe marrëveshjet që ata kanë lidhur me agjencitë vleresohet se 83% e kapaciteteve të njësive akomoduese të jenë të rezervuara gjatë këtij sezoni. Ajo që pamë ne është një interes I lartë I turistëve gjermane dhe holandezë për të qënë në Shqipëri, ndërsa  ka një diversitet dhe një larmi kombësish turistike që do të jenë present në këtë sezon-shprehet Herida Duro drejtore e turzimit në Ministri.

 

Charterart e parë pritet të nisin në muajin Prill me turet e pranverës. Por reklamimet e shqipërisë turistike me spote  ia kanë lënë vëndin forumeve me perfaqësues të fushës nga vënde të ndryshme europiane, që prite të zhvillohet në tiranë.

 

Advertisement

Ne kemi menduar që në fillim të prillt pra në nisje të seoznit të zhvillojmë një formu turstike me përfaqës të fushës së biznesit, nga rajoni e europa, ministrat përkatës, brende të njohura ndërkombetarë të cilët do të jenë në Tiranë për të ndarë eksperienca dhe për të parë mundësi bashkepunimi, por edhe për ti reklamuar produktit turistik shqiptare nëpërmjet tureve të vecanta.

 

Vitin që lam pas, në vëndin tonë erdhën 6.8 milion turistë, shifra më e lartë e rregjistruar ndonjëherë.  

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy