Nga interpelanca me Ramën, tek Porti i Durrësit dhe paketa fiskale/ Çfarë pritet të diskutohet në seancën plenare maratonë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sot pritet një seancë plenare maratonë.

 

Reshjet e ditëve të fundit që shkaktuan përmbytje në disa qarqe të veriut, ka bërë që deputetët e opozitës të kërkojnë interpelancë urgjente me kryeministrin Edi Rama.

 

Advertisement

Gjatë seancë maratonë të së enjtes, pritet të miratohet buxheti dhe paketa fiskale 2023. Në rend dite është futur marrëveshja me Portin e Durrësit, e cila ka shkaktuar shumë debate mes opozitës dhe mazhorancës.

 

Opozita e cilëson si një aferë korruptive pasi mazhoranca kërkoi ta kalonte me procedurë të përshpejtuar dhe akuzon qeverinë se nuk ka bërë transparencë. Po ashtu, deputetët e opozitës i drejtuan një kërkesë ditën e djeshme kryeparlamentares Lindita Nikolla, ku i kërkuan më shumë kohë në dispozicion për të diskutuar për këtë çështje.

 

Advertisement

Nga ana tjetër, PS thotë se nuk është një aferë, por një do të bëhet një nga portet më të mëdha në Mesdhe dhe do të përkthehet në të ardhura për vendin tonë.

 

Ditën e djeshme, gjatë mbledhjes së Grupit Parlamentar të PD, Berisha zbuloi se kanë përgatitur 23 amendamente për buxhetin e vitit të ardhshëm të cilat do t’i paraqesin ditën e sotme në Kuvend.

 

Advertisement

Rendi i ditës së seancës plenare:

 

Në mbështetje të Urdhrit nr. 88, datë 22.11.2022 të Kryetares së Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, rendi i ditës është si më poshtë vijon:

 

Advertisement

1. Miratimi i procesverbalit të seancës plenare të datës 17.11.2022.

 

(Neni 44, pika 2 e Rregullores)

 

Advertisement

2. Njoftime.

 

(Neni 44, pika 3 e Rregullores)

 

Advertisement

3. Interpelancë urgjente me Kryeministrin, z. Edi Rama kërkuar nga një grup deputetësh.

 

(Neni 80 i Kushtetutës, neni 97 i Rregullores së Kuvendit)

 

Advertisement

4. Projektligj “Për miratimin e marrëveshjes kuadër, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Eagle Hills Real Estate Development, Albanian Seaports Development Company, sh.a. dhe Nshmi Development L.L.C, në lidhje me projektin e investimit strategjik “Marina & jahtet e Durrësit”

 

(Në mbështetje të neneve 78, 83, pikat 1 e 2, dhe 155, të Kushtetutës dhe nenet 73-77 të Rregullores, shumicë e cilësuar votash për miratim.)

 

Advertisement

Pyetje

 

Shprehet nismëtari

 

Advertisement

Shprehet komisioni përgjegjës për Veprimtaritë Prodhuese,Tregtinë dhe Mjedisin

 

Dhënie mendimi komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut

 

Advertisement

Dhënie mendimi komisioni për Ekonominë dhe Financat

 

Diskutime – jo më shumë se 6 orë.

 

Advertisement

(Koha e diskutimeve është përcaktuar në Konferencën e Kryetarëve dhe ndahet në mënyrë përpjestimore ndërmjet grupeve
sipas përfaqësimit të tyre në Kuvend)

 

Përsa më sipër, minutazhi për diskutimet është si vijon:

 

Advertisement

– Grupi parlamentar i partisë Socialiste 190 minuta

 

– Grupi parlamentar i partisë Demokratike 103 minuta

 

Advertisement

– Grupi parlamentar “Aleanca për Ndryshim” 18 minuta

 

– Grupi parlamentar “Drejtësi dhe Integrim” 18 minuta

 

Advertisement

– Deputetët jashtë grupeve parlamentare:

 

• Partia e Lirisë 10 minuta

 

Advertisement

• PSD 10 minuta

 

• Sali Berisha

 

Advertisement

• Albana Vokshi

 

• Edmond Spaho

 

Advertisement

• Flamur Noka

 

• Luan Baçi (gjithsej 13 minuta të ndara ndërmjet 5 deputetëve)

 

Advertisement

Shprehen grupet parlamentare

 

Koha e votimit

 

Advertisement

5. Projektligj “Për ratifikimin e marrëveshjes së bashkëpunimit, ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe qeverisë së Republikës së Kosovës, për bashkëpunimin financiar e projektit madhor në albanologji “Enciklopedia shqiptare”.

 

(Në mbështetje të neneve 78, 83, pika 1, dhe 121, pika 1, të Kushtetutës dhe nenet 73-77 të Rregullores, shumicë e cilësuar votash për miratim: absolute)

 

Advertisement

Pyetje

 

Shprehet nismëtari

 

Advertisement

Shprehet komisioni përgjegjës për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut

 

Dhënie mendimi komisioni për Ekonominë dhe Financat

 

Advertisement

Dhënie mendimi komisioni për Politikën e Jashtme

 

Dhënie mendimi komisioni për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik

 

Advertisement

Diskutime

 

Shprehen grupet parlamentare

 

Advertisement

Koha e votimit

 

6. Projektligj “Për një ndryshim në ligjin nr.61/2012, “Për akcizat në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”.

 

Advertisement

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)

 

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat

 

Advertisement

Relatori

 

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi

 

Advertisement

7. Projektligj “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.92/2014, “Për tatimin mbi vlerën e shtuar në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”.

 

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)

 

Advertisement

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat

 

Relatori

 

Advertisement

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi

 

8. Projektligj “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr.9920, datë 19.5.2008, “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”.

 

Advertisement

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)

 

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat

 

Advertisement

Relatori

 

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi

 

Advertisement

9. Projektligj “Për buxhetin e vitit 2023”.

 

(Neni 78 i Kushtetutës dhe nenet 84 dhe 73-77 të Rregullores, shumicë e thjeshtë votash për miratim)

 

Advertisement

Shprehet komisioni përgjegjës për Ekonominë dhe Financat

 

Relatori

 

Advertisement

Koha e votimit nen për nen dhe në tërësi

 

10. Diskutime për çështje jashtë rendit të ditës (60’).  

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy