Nis gjykimi ndaj Fredi Belerit/ Avokatët kërkuan pushimin e çështjes, seanca e radhës në 18 shtator

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nis gjykimi ndaj Fredi Belerit/ Avokatët kërkuan pushimin e çështjes, seanca e radhës në 18 shtator

Fredi Beleri është marrë zyrtarisht i pandehur nga gjykata nën akuzën e korrupsionit në zgjedhjet lokale dhe dosja e tij ka filluar shqyrtimin gjyqësor. Vendimi u mor pas një seancë që zgjati 4 orë e 30 minuta nga gjyqtarja e posaçme, Flojera Davidhi, e cila përmes pranimit të kërkesës së prokurorisë, i hap rrugë gjykimit të zgjedhurit kryebashkiaku i Himarës. Mbrojtësi i të pandehurit, u shpreh se Beleri nuk kërkoi gjykim të shkurtuar dhe pritet që seanca të vijojë me 50- 60 dëshmitarë.

 

Fredi Beleri tha se po qëndron në burg politikisht dhe pa asnjë provë, që nuk ka pasur asnjë kontakt që nga data 6 edhe deri në ditën që është arrestuar me të infiltruarin. SPAK vazhdon të shprehet se akuzat e ngritura ndaj Belerit janë të vërtetuara. Ne do i kontestojmë këtë punë kemi, seanca tjetër është ditën e hënë. Argumenti ishte se kanë përfunduar hetimet dhe s’ka rrezik më për marrjen e provave dhe s’ka pse të ndiqet më në gjendje arresti në burg, kur gjyqi do vazhdojë gjatë. Ai ka insistuar që të mos ketë gjykim të shkurtuar.

 

Advertisement

Gjatë seancës prokurorët e posaçëm, Adnan Xholi dhe Dorina Bejko e mbrojtën akuzën e Korrupsionit Zgjedhor. Ndërsa, përfaqësuesit ligjorë të Fredi Belerit i kërkuan gjykatës pushimin e çështjes me argumentin se provat mungojnë. Po ashtu, ata kërkuan që aktet e SPAK të shpallen të pavlefshme pasi sipas tyre janë në kundërshtim me ligjin.

 

Më herët në gjykatë për të ndjekur seancën u paraqit edhe kreu i PBDNJ, Vangjel Dule, i cili u shpreh se gjykata po e mban padrejtësisht Belerin në qeli.

 

Advertisement

VANGJEL DULE

 


KREU I PBDNJ

 

Advertisement

Beleri në mënyrë të padrejtë në kundërshtim me parimin botërisht të respektuar të prezumimit të pavarësisë ndalohet të kryej betimin si kryebashkiaku i zgjedhur. Mjafton t’ju përmend rastin e një deputeti të zgjedhur i cili ishte i paraburgosur dhe u lejua që të kryeje betimin si deputet. Drejtësia duhet që pataten e nxehtë ta trajtojë me frymën e ligjit germën e ligjit të praktike të njohura botërisht. Askush nuk ka të drejtë ta paragjykojë procesin gjyqësor.

 

Çështja “Beleri” ka sjellë përplasje mes Tiranës dhe Athinës zyrtare, pasi kjo e fundit pretendon se qëndrimi në burg i tij është i motivuar politikisht.

 

Advertisement

Beleri u arrestua 2 ditë përpara votimeve të 14 majit, nën akuzën e shitblerjes se votave.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy