Pedagogët dalin në protestë/ Kërkojnë rritje pagash, ja kërkesat e tyre

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stafet akademike dhe administrata në universitete ka dalën ditën e sotme në protestë.

 

Kjo protestë vjen si paralajmërim ndaj qeveris për rritjen e pagave.

 

Advertisement

Protesta është duke u zhvilluar në Fakultetin e Shkencave të Natyrës.

 

Pedagogët paralajmërojnë mos nisje të procesit mësimor më 17 Tetor nëse qeveria nuk do të marrë masa për të plotësuar kërkesat e tyre.

 

Advertisement

Kërkesat

 

Rritja e pagave të pedagogëve dhe stafit ndihmës.

 

Advertisement

Kërkojnë që në tetor të këtij viti paga e tyre të rritet me 30% ndërsa në tetor të vitit 2023 të rritet me 20%

 

Rritja e financimeve për kërkime shkencore

 

Advertisement

Laburantët të paguhen për rrezikshmërinë që hasin në punë

 

Pagesa e vjetërsisë në punë

 

Advertisement

Pagesë për orët e shtesë

 

Bërja publike e buxhetit të universiteteve dhe si menaxhohen paratë.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy