“Shqipëria, asnjë progres me lirinë”/ Freedon House vëren si probleme politizimin e lartë, korrupsionin dhe krimin

Pinterest LinkedIn Tumblr +
“Shqipëria, asnjë progres me lirinë”/ Freedon House vëren si probleme politizimin e lartë, korrupsionin dhe krimin

Shqipëria nuk ka bërë asnjë progres sa i përket lirisë, sipas raportit të fundit të organizatës “Freedom House”.

 

Përfaqësues te organizatës u shprehën se problem mbeten përplasjet e forta politike dhe korrupsioni I përhapur.

 

Advertisement

AMY SLIPOËWITZ

FREEDOM HOUSE

 

“Liria fetare dhe liria e tubimit janë përgjithësisht fusha të respektuara në Shqipëri. Ka fusha që mund të përmirësohen. Partitë politike janë shumë të polarizuara dhe korrupsioni dhe krimi i organizuar mbeten ende probleme serioze”

Advertisement

 

ndryshe nga Shqipëria, Kosova ka shënuar një përmirësim prej katër pikësh duke shkuar në 100 pikë në renditjen e Freedom House.

 

AMY SLIPOWITZ

Advertisement

FREEDOM HOUSE

 

“Ndër arsyet e përmirësimit ishin të drejtat politike. Rrjetet klienteliste kanë më pak ndikim në qeverinë aktuale, dhe gjithashtu ka pasur një rritje të përfaqësimit të grupeve të ndryshme si gratë e përkatësisë kombëtare serbe dhe pjesëtarëve të komunitetit LGBT plus, në institucionet qeveritare, por edhe në jetën politike në përgjithësi. Pastaj sa u përket të drejtave qytetare, liria akademike ka fituar terren në Kosovë. 

 

Advertisement

Sipas organizatës Freedom House, liria në botë shënoi rënie për të 17-in vit rradhazi dhe ndër faktorët kryesor ishin agresioni i Rusisë cili çoi në shkelje shkatërruese të të drejtave të njeriut në Ukrainë dhe grushtet e shtetit në disa vende të tjera të botës.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy