Të pathënat për Hasan Prishtinën/ Ekspozitë në 100-vjetorin e zgjedhjes si Kryeministër

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Të pathënat për Hasan Prishtinën/ Ekspozitë në 100-vjetorin e zgjedhjes si Kryeministër

Në 100 vjetorin e emërimit të Hasan Prishtinës si kryeministër i tetë i Shqipërisë, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave së bashku me Institutin e Trashëgimisë Kulturore në Shkup organizoi një ekspozitë në ndër kësaj figure.

Hasan Prishtina ishte kryeministri i parë nga trojet kombëtare jashtë kufijve shtetëror, por ndikimi i tij në krijimin e shtetit shqiptar la gjurmë të thella në histori. Ndaj njëri prej pasardhësve të tij, Mehmet Prishtina kërkon që sot pas 100 vitesh të bëhet më shumë për vleresimin e kesaj figure.

Advertisement

MEHMET PRISHTINA

PASARDHES I HASAN PRISHTINES

“Hakun e Hasan Prishtinës duhet t’ja japim në nivelin e asaj që duhet të vazhdojmë rrugën e ideologjisë së tij për forcimin e shtetit për forcimin e identitetit të shtetit për krijimin dhe kontributin, që ai pati ndaj shtetit dhe gjithmonë çka të bëj unë për shtetin jo çka të bëri shteti për mua. Figura unike e Hasan Prishtinës, i cili dha gjithçka për politiken kombin shkollat shqipe dhe nuk mori asgjë.”

 

Advertisement

Hasan Prishtina, ishte njëri ndër ideologët kryesorë të çlirimit dhe bashkimit kombëtar të shqiptarëve.

MEHMET PRISHTINA

PASARDHES I HASAN PRISHTINES

Advertisement

“Hasan Prishtina në momentin kur do ndodhë bashkimi kombëtar do ndjehej i ringjallur.”

Ekspozita fillimisht u hap në Shkup, Prishtinë e përfundoi sot në Tiranë.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy