Vendosja e materialeve zgjedhore/ KQZ, apel partive dhe drejtuesve vendorë: Zbatoni ligjin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ndërsa fushata po afron, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve u bëri thirrje subjekteve politike dhe kryetarëve të bashkive qe të plotësojnë detyrimet e përcaktuara në ligj.

Drejtuesit vendore duhet të ushtrojnë në mënyrë të drejtë dhe brenda afateve ligjore, te drejten e tyre duke në përcaktuar vendet ku do të afishohen materialet propagandistike.

Advertisement

Partitë dhe subjektet zgjedhore, sipas KQZ, duhet respektojne e kërkesat e kodit dhe të mos afishojnë materiale përpara fillimit të fushatës së zgjedhjeve.

Veç ambienteve te caktuara publike, materialet do te vendosen edhe ne zyrat elektorale të partive politike, vetëm gjatë fushatës.

Advertisement

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy